cetverac bez kromilara_veslanje

VESLANJE

Srpski četverac sa kormilarom u finalu SP za mlađe seniore

 

Srpski četverac sa kormilarom u sastavu Aleksandar Filipović, Jovan Jovanović, Luka Ðorđević, Igor Lucić i Mateja Jošić plasirao se danas u finale Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u litvanskom mestu Trakai. Srpski četverac, aktuelni prvak sveta, u drugoj kvalifikacionoj grupi zauzeo je prvo mesto sa vremenom od šest minuta, 19 sekundi i 13 stotinki.

Povezana vest:  VESLANJE, Dve srpske posade na premijeri evropskog prvenstva za mlađe seniore

Direktan plasman u finale izborila je i drugoplasirana Australija, dok će Italija, Belorusija i Ukrajina, koje su završile na trećem, četvrtom i petom mestu morati da veslaju u repesažu.

-Momci su odveslali dobru trku, a direktnim plasmanom u finale ispunili su prvi cilj na ovom šampionatu. Sredinom trke su mogli da budu na višem nivou, ali već tada je bilo jasno da imaju u šaci finale pa nisu želeli da forsiraju – kazao je selektor juniorske reprezentacije Srbije Dejan Guslov.

Povezana vest:  VESLANJE, Prva regata Svetskog kupa na Bledu, Dobra provera za veslače

U prvoj grupi kvalifikacija prva dva mesta i plasman među šest najboljih izborile su SAD (6:15.29) i Novi Zeland (6:15.53). Francuska, Nemačka i Litvanija ići će u repesaž.