nadja_higl_plivanje

Higl: Najvažnije je da svi budemo tim

 

Najbolja srpska plivačica Nađa Higl izjavila je danas, neposredno uoči polaska u London, da će na Olimpijskim igrama sigurno pružiti maksimumi da se nada odličnom rezultatu.

-Naše je da damo maksimum, da se posvetimo trkama, budemo jedni uz druge i da damo koliko možemo. Nadam se najboljem rezultatu i da ćemo svi biti zadovoljni – rekla je Higlova na konferenciji za novinare na aerodromu Nikola Tesla.

Povezana vest:  Sutra počinje EP u malim bazenima, Srbija sa 12 plivača

Srbiju će u ženskom delu takmkičenja, osim Higlove, predstavljati i Minja Najdanovski, dok će u muškom delu nastupiti čak šetorica plivača (Čavić, Lenđer, Silađi, Marković, Siljevski, Stjepanović). Savezni trener Dejan Pejinović istakao je da je u plivanju možda i najteže osvojiti medalju.

-Prvi put u istoriji takmičenje u plivanju je redukovano u odnosu na sve prethodne OI. Ljudi koji su tamo ili imaju A normu ili sjajan rejting. Tim ove godine čini osmoro ljudi, a prvi put u istoriji štafeta 4 puta 100 slobodno. Oštra je konkurencija, svaki plasman u popodnevna plivanja su vrhunski domet, finale više od toga, a medalja, to uopšte ne treba komentarisati. Uz atletiku tu je najteže doći do medalje – poručio je Pejinović.

Povezana vest:  ODRŽANA SEDNICA ORGANIZACIONOG KOMITETA EVROPSKOG PRVENSTVA U VESLANJU – BEOGRAD 2014.