sestre-moldovan-2012
KAJAK
Prvenstvo Srbije za vikend u Bačkoj Palanci

Pojedinačno i ekipno prvenstvo države održava se u subotu i nedelju na jezeru Tikvara u Bačkoj Palanci. Očekuje se učešće 300  takmičara iz preko 20 klubova koji će se nadmetati za pehare i medalje u četiri kategorije: pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj. Reprezenativci će biti  u prvom planu, pre svih Olimpijci koji su nedavno  bili učesnici Igara u Londonu.
Takmičenje će otvoriti predsednik Opštine Bojan Radman. Svečana ceremonija predviđena je za petak u 18. časova uz intoniranje državne himne. Prvog takmičarskog dana, u subotu nadmetaće se pioniri i juniori, dok je nedelja rezervisana za kadete i seniore.
Veslaće se ukupno  145 trka od čega je 70 iz finalnog programa.
Šabačka Zorka Kolor, koja je prvi favorit za osvajanje titule u seniorskoj kategoriji, brani prošlogodišnji naslov. Domaćin Sintelon pored trofeja sveukupnog pobednika brani titule u pionirskoj i juniorskoj, a sremskomitrovački Val u kadetskoj kategoriji.
Po prvi put ove godine, pored kompanije Tarket koja će biti sponzor takmičenja, državno prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama pomoćiće i Srbija GAS.

Povezana vest:  KAJAK, Boltić i Vekić osvojili srebro