dvojac_bez_kormilara_lonacervic,_sljukic

VESLANJE
Određen sastav za Plovdiv
 
U četvrtak, 23. avgusta 2012, na Srebrnom jezeru održana je Izborna regata za sastav srpske veslačke reprezentacije koja će nas predstavljati na Balkanskom prvenstvu u Plovdivu od 8. do 9. septembra. Na osnovu rezultata plasman na ovo takmičenje izborilo je po devet juniorskih (17 i 18 godina) i osam kadetskih posada (15 i 16 godina).
U konkurenciji juniora predstavljaće nas skif Marko Jošić (Čurug), dubl skul Martin Mačković (Palić), Viktor Pivač (Grafičar), četverac skul Nemanja Uzanović (Partizan), Luka Jošić (Partizan), Uroš Marinković (Crvena zvezda), Miloš Šćepanović (Grafičar), dvojac bez kormilara Igor Lončarević (Partizan), Andrija Šljukić (Partizan), četverac bez kormilara Bojan Došljak (Partizan), Aleksandar Marinkovski (Partizan), Aleksandar Beđik (Partizan), Aleksa Stanković (Partizan) i osmerac Igor Lončarević (Partizan), Andrija Šljukić (Partizan), Bojan Došljak (Partizan), Aleksandar Marinkovski (Partizan), Aleksandar Beđik (Partizan), Aleksa Stanković (Partizan), kormilar Mateja Jošić (Partizan) i dvojica veslača iz posade juniorskog osmerca koja je nastupala na SP za juniore a koji će biti određeni od trenera VK Partizan u dogovoru sa selektorom. U konkurenciji juniorki u Plovdivu će nastupiti skif Biljana Tatar (Danubius 1885), dubl skul Zorica Mrđa (Čurug), Lijljana Jošić (Čurug) i četverac skul Luna Ugrenović (Grafičar), Milica Lugonja (Grafičar), Nađa Ilić (Partizan), Biljana Tatar (Danubius 1885).
U konkurenciji kadeta takmičiće se skif Igor Đerić (Partizan), dubl skul Petar Zelić (Partizan), Nikola Mitrović (Partizan), četverac skul Igor Đerić (Partizan), Petar Zelić (Partizan), Nikola Mitrović (Partizan), Nemanja Lečić (Crvena zvezda), dvojac bez kormilara Uroš Vujčić (Crvena zvezda), Relja Denić (Crvena zvezda), četverac bez kormilara Nikola Novaković (Smederevo), Zoran Rajić (Smederevo), Marko Ristić (Smederevo), Uroš Dimitrijević (Smederevo) i osmerac Sreten Petronijević (Smederevo), Bogdan Golubović (Smederevo), Kristijan Stevanović (Galeb), Filip Prodanović (Galeb), Dušan Slavnić (Crvena zvezda), Milan Mijić (Danubius 1885), Andreja Vučković (Smederevo), Relja Denić (Crvena Zvezda), kormilar Mateja Jošić (Partizan), a u konkurenciji kadetkinja skif Lijljana Jošić (Čurug) i dubl skul Milica Slijepčević (Danubius 1885), Miona Mitrović (Danubius 1885).
– Zadovoljan sam postignutim rezultati na Izbornoj regati. Najvažnije je da su uslovi na stazi bili regularni, sve posade su imale podjednake šanse, pa su tako rezultati realni. Idemo u Plovdiv s namerom da u konkurenciji Rumuna, Grka, Turaka i Bugara osvojimo u ekipnom plasmanu jedno od prva tri mesta kao što smo, uostalom, i do sada uspevali. Sve u svemu u Plovdiv putujemo u najjačem sastavu budući da će tu biti sve posade koje su učestvovale i na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Plovdivu, uključujući i osvajače medalje na tom takmičenju Lončarevića, Šljukića, Došljaka, Marinkovskog, Beđika i Stankovića – kazao je selektor juniorske veslačke reprezentacije Srbije Dejan Guslov.
Lane na Balkanskom šampionatu u Istanbulu Srbiju je predstavljalo 18 posada, po devet u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Osvojeno je 11 medalja – četiri srebrne i sedam bronzanih.

 

Povezana vest:  VESLANJE, EP ZA SENIORE, Vasić i Beđik za medalju u Poznanju