cetverac bez kormilara_11

Rekordan broj posada na prvenstvu Srbije u veslanju

Prvenstvo Srbije u veslanju biće održano u subotu i nedelju, 22. i 23. septembra, na Adi Ciganliji uz rekordan broj posada. Na poslednjem, ujedno i najjačem, domaćem takmičenju u ovoj sezoni učestvovaće 188 posada iz svih 13 srpskih klubova.
Na Adi će se takmičiti evropska viceprvakinja Iva Obradović, bronzani seniori iz Varezea ujedno i učesnici Olimpijskih igara u Londonu Nikola Stojić, Nenad Beđik, Goran Jagar, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Miljan Vuković, Nikola Selaković.
Publika će moći da vidi i evropske juniorske prvake sa Bleda i bronzane sa Svetskog juniorskog prvenstva u Plovdivu – Bojana Došljaka, Aleksandra Marinkovskog, Aleksandra Beđika, Aleksu Stankovića, bronzane sa Juniorskog svetskog prvenstva u Plovdivu Andriju Šljukića, Igor Lončavervića i mnoge druge koji su ove sezone prezentovali sprsko veslanje na međunarodnoj sceni.
Prvog dana državnog šampionata na programu su su trke u pionirskoj (dužina staze 1.000 metara) i juniorskoj konkurenciji, kao i trka veterana. Drugog dana za medalje će se boriti seniori i kadeti, a jedna od najzanimljivijih trka očekuje se u disciplini ženski osmerac u kojima je će se u jednom timu naći veslačice svih uzrasnih kategorija. Kvalifikacije počinju u devet sati, dok su finalne trke na programu od 11 sati.

Povezana vest:  PLIVANJE, Srbija na SP u Dohi sa sedmoro takmičara