velibor_sovorovic
Savezi vodenih sportova najavili bolju zajedničku saradnju
Predstavnici četiri saveza vodenih sportova održali su danas u Beogradu sednicu na kojoj su zaključili da zajedničkim nastupom mogu da postignu više u odnosima s Ministarstvom omladine i sporta Srbije, sponzorima i s međunarodnim federacijama (Fina i LEN).
-Smatramo da možemo zajedničkim nastupom daleko više da postignemo u odnosima s Ministarstvom omladine i sporta, sponzorima, zatim s LEN-om i Finom- rekao je generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Marko Stefanović.
Kako se navodi u saopštenju Plivačkog saveza Srbije (PSS), s takvim stavom složili su se generalni sekretar PS S Vladimir Anušić, predstavnica Saveza za sinhrono plivanje Liljana Avramović I predstavnik Saveza za skokove u vodu Vukan Vuletić.
Na sednici su utvrđeni stavovi za sastanak s Ruskom federacijom plivačkih sportova, koji će se održati između 28. oktobra i 2. novembra u Moskvi.
-Rusima možemo da pomognemo u vaterpolu, a oni nama u ostalim sportovima. To može da bude i model za zajednički nastup prema trećim zemljama – rekao je predsednik VSS-a Velibor Sovrović.
Povezana vest:  SP FRANCUSKA, Dvojac sa kormilarom u finalu, laki skif i dvojac bez kormilara u polufinale novim pobedama