caba_siladji_plivanje

PLIVANJE
Zrenjanin domaćin „Srbija Gran Prija“
 
Predstojeća četiri dana Zrenjanin će ugostiti preko 500 plivača iz 54 kluba naše zemlje i okruženja na „Srbija Gran Priju – Kup Zrenjanina 2012“, objavio je Plivački Savez Srbije.
Ovo veoma značajno takmičenje, koje će biti održano od 8. do 11. novembra na Gradskom bazenu u Zrenjaninu, karakteriše izuzetno bogat plivački program, jer je identičan programu Evropskog prvenstva u plivanju za 25-metarske bazene.
Potvrđeno je učešće 54 kluba iz Srbije i 10 zemalja okruženja (BiH, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Mađarska, Italija, Makedonija, Rumunija, Slovenija i Turska), a očekuje se prisustvo velikih zvezda plivanja, među kojima su i svetski rekorderi i osvajači olimpijskih medalja, Duje Draganja i Federiko Kolbertaldo.
Nastup su već potvrdili mnogi srpski reprezentativci, domaćini Čaba Silađi, Ivan Lenđer, Nikola Trajković, Miroslava Najdanovski i Katarina Simonović, višestruki prvaci i rekorderi naše zemlje Radovan Siljevski, Stefan Šorak, Boris Stojanović, Tijana Vukanović, kao i debitanti u seniorskoj reprezentaciji za nastupajuae EP u “malim bazenima“ – Mila Jovanov, Igor Mijatović, Igor Terzić i Lazar Lekić.
Plivači će se narednog vikenda takmičiti u tri kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji – A Apsolutnoj, B Kadetskoj i C Pionirskoj. Nagradni fond iznosi 1.800 evra sa kojim će se nagraditi najbolje isplivani rezultati u svakoj kategoriji posebno za mušku i žensku konkurenciju. Posebno će biti nagrađen najbolji tim od tri plivača sa ukupno najboljim ostvarenjima.
Grad kraj Begeja za ovaj vikend posetiće više od 1.000 gostiju. Prepodnevni program kvalifikacija počinje u 10 časova, a popodnevna polufinala i finala predviđena su od 17 časova.
Svečano otvaranje prvenstva je 8. novembra u 16:50 časova, a ulaz za sve dane je besplatan.

 

Povezana vest:  PLIVANJE, Obnovljena saradnja tri saveza, PRVI PLIVAČKI TROMEČ U KRUŠEVCU