plivanje 

PLIVANJE, EP MALI BAZENI
Plivači drugog dana bez polufinala
 
Završen je i drugi dan jutarnjih kvalifikacija EP u plivanju  za male bazene u Šartru u Francuskoj, koje se održava od 22. do 25. Novembra. Nakon dosta uspešnog prvog dana, ovog drugog srpski plivači, Mila Jovanov, Radovan Siljevski i Boris Stojanović, na žalost nisu uspeli da izbore učešće u polufinalima.
Nakon odličnog prvog dana i istorijskog uspeha, šestog mesta srpske muške mešovite štafete i novog Nacionalnog rekorda, uz malo sreće za Lenđera i Najdanovsku, jer ih je nekoliko stotinki delilo od finala, da su supeli dan bi bio i više nego uspešan.
Drugog dana veći deo srpskog tima je odmarao, dok su nastupe imali najmlađa Mila Jovanov na 50 delfin, gde je zauzela 33. mesto sa svojim najboljim isplivanim vremenom 27,92. Od momaka imali smo predstavnike u disciplini 100 slobodno. Radovan Siljevski zauzeo je 22. mesto, prva rezerva za polufinale, sa otplivanih 48,85, do polufinala delilo ga je 15 stotinki. Drugi predstavnik bio je Boris Stojanović, koji je zauzeo 38. mesto sa isplivanih 49,96.
Sutra je na programu treći dan EP i jutarnjih kvalifikacija koje startuju od 9h, a od naših predstavnika imaćemo priliku da vidimo najpre Silađi Čabu i Lazara Lekića na 50 prsno, Nikolu Trajkovića i Borisa Stojanovića na 100 mešovito, Milu Jovanov na 100 delfin, Igora Mijatovića na 1500 slobodno i po prvi put muško-žensku štafetu 4×50 slobodno u najverovatnijem sastavu Miroslava Najdanovski, Katarina Simonović, Boris Stojanović i Radovan Siljevski, koja će pokušati da se domogne finala.

 

Povezana vest:  KAJAK, Bronzana medalja za Simu Boltića i Stefana Vekića