bazeni__pozderac_lender_maric
Svečano otvren pokriveni bazen u Košutnjaku
 
 
Ministar omladine i sporta Alisa Marić svečano je otvorila 50 – metarski pokriveni bazen Republičkog zavoda za sport u Košutnjaku. Bazen je dobio „balon“ i moći će da se koristi i u zimskim uslovima.
-Uvek je lepo kada imamo priliku vidimo da je završeno nešto što je sa mnogo truda, zalaganja i volje urađeno, a tako upravo rade zaposleni u Republičkom zavodu za sport. Vremena su tepška, nedostaju sredstva ali kada postoji  volja, tada i ovakvi divni objekti postaju naša lepa stvarnost… Ministarstvo omladine i sporta Srbije je ulaganjem i u ovaj projekat pokazalo da izuzetno vodi računa o sportskoj infrastrukturi Srbije – naglasila je Alisa Marić.
Bazen je i za vreme svečanog otvaranja bio pun plivača, a direktor  Zavod za sport Srbije, Jasminko Pozderac je rekao:
– Ispunio se san mnogih genaracija koje su radile u Zavodu da pokrijemo olimpijski bazen i da on 12 meseci u godini bude na raspolaganju vrhunskim plivačima i vaterpolistima, dok će 25 – metarski bazen u  zgradi Zavoda moći da koriste i građani Beograda.
U ime plivača zahvalio se proslaveni as Ivan Lenđer, a svečanosti su prisustvovali i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije dr Dane Korica, Nikola Kuljača iz OK Srbije, Dragan Radosav, predsednik plivačkog saveza Srbije, brojni treneri, sportski radnici i ugledne zvanice i plivači – reprezentativci.
Održana i revijalna trka štafeta, u kojoj su učestvovale izmešano juniorska i seniorska selekcija.
U Zavodu za sport moguće je sprovoditi kvalitetne pripreme i raditi procenu  zdravstvenog, kondicionog i psihološkog potencijala vrhunskih sportista. Takođe, tim stručnjaka iz oblasti sporta vrši i analizu stanja motoričkih sposobnosti dece i omladine po osnovnim školama, dok pedagozi fizičke kulture realizuju besplatnu i komercijalnu rekreaciju za sve uzrasne kategorije stanovništva.
 
Povezana vest:  PLIVANJE, Novo zlato i svetski rekord za Kejti Ledecki