Nikola Stojic_januar_2011

Srpski veslači nastavljaju pripreme na Jahorini i u Tivtu 

Veslačka reprezentacija Srbije, podeljena po grupama, bazični deo pripreme za narednu sezonu obaviće na Jahorini i u Tivtu.
Grupa koju vodi trener Aleksandar Ivković, a koju čine Radoje Đerić, Miljan Vuković, Miloš Vasić, Iva Obradović, kao i juniori Andrija Šljukić, Bojan Došljak, Aleksandar Marinkovski, Igor Lončarević, Aleksa Stanković i Aleksandar Beđik provešće narednih dana na Jahorini. 
Druge dve grupe, jedna kojom rukovodi Saša Mimić, a čine je Nikola Stojić, Nenad Beđik, Goran Jagar i Miloš Tomić, i druga koju predvodi selektor juniorske reprezentacije Dejan Guslov (Marko Marjanović, Miloš Stanojević, Aleksandar Filipović i Veselin Savić, Nikola Seleković) od danas će trenirati u Crnoj Gori. 
-Mimićeva grupa biće smeštena u Tivtu, gde je sa hotelom ‘Palma’, dogovorena dugoročna saradnja, nadam se na obostrano zadovoljstvo, pa sam siguran da će nam ovaj grad i hotel postati stalna baza za zimske pripreme. Grupa na čelu sa selektorom juniora Guslovim biće u Kotoru u našoj staroj bazi – rekao je selektor veslečake reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.
Ilić će nadgledati i kordinisati rad svih grupa, do 20. decembra će boraviti na crnogorskom primorju, dok će posle toga otići u „kontrolu“ jahorinske grupe.
-Ovaj ciklus priprema je rezervisan za rad na bazičnim motoričkim sposobnostima. Nakon povratka u Beograd svi reprezentativci će krajem decembra imati test 2×6 kilometara na ergometru čime će biti stavljena tačka na decembarski ciklus priprema – zaključio je Ilić.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP MAĐARSKA, Jovana Bogdanović stala u kvalifikacijama