nadja higl cNađa Higl u akciji „Školsko mleko“

 

Plivačica Nađa Higl danas je sa učenicima osnovne škole „Jelena Ćetković“ na Zvedari razgovarala o značaju mleka za zdrav i pravilan razvoj, u okviru pilot projekta „Školsko mleko“, koji za cilj ima zdraviju i izbalansiraniju ishranu dece.

Projekat „Školsko mleko“ obuhvata učenike od prvog do četvrtog razreda iz dvanaest osnovnih škola na opštini Zvezdara, a inicirala ga je kompanija „Tetra Pak“.

Povezana vest:  KAJAK , Jozefa Idem osmi put na OI

Koordinator za komunikacije te kompanije Katarina Đurić je rekla da je cilj projekta koji je počeo novembra 2009. da promoviše balansiranu ishranu i podstakne konzumiranje mlečnih proizvoda.

U ovom periodu đaci su tri puta nedeljno u školi dobijali mleko u „Tetra Pak“ ambalaži koje se ne moze naći u slobodnoj prodaji.

-Drago mi je da sam deo ovog projekta, jer ovo je dobar nacin da upoznamo đake sa zdravim načinom ishrane – kazala je Higl.

Povezana vest:  SP FRANCUSKA, Dvojac sa kormilarom u finalu, laki skif i dvojac bez kormilara u polufinale novim pobedama

Pored Nađe Higl, promoterka „Školskog mleka “ je i atletičarka Ivana Španović.

U ovom projektu učestvuju osnovne škole „Marija Bursać“, „Veljko Dugošević“, „Ćirilo i Metodije“, „Desanka Maksimović“, „Ivan Goran Kovačić“, „1.300 kaplara“, „Stevan Sinđić“, „Vladislav Petković Dis“, „Dragojlo Dugić“, „Pavle Savić“, „Despot Stefan Lazarević“ i „Jelena Ćetković“.

Projekat su podržali Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo poljoprivrede i Sekretarijat za obrazovanje za grad Beograd.

Povezana vest:  Još jedno priznanje za Milicu Starović

Program „Školsko mleko“ sprovodi se u pedeset zemalja širom sveta sa ciljem da obrazuje đake osnovnih škola o zdravoj ishrani i popularizuje konzumaciju mleka od najranijih đačkih dana.