plivanjePLIVANJE

Susret mladih reprezentacija Slovenije, Hrvatske i Srbije

Sutra će put Kranja (Slovenija) krenuti najbolji mladi plivači Plivačkog saveza Srbije na Tromeč, koji će se nastupajućeg vikenda održati u Sloveniji kroz dvodelni takmičarski program, popodne u subotu 30. i pre podne u nedelju 31. marta. Srpska selekcija će nastupiti sa ukupno 32 plivača, 16 u Juniorsko-ulaznoseniorskoj konkurenciji i 16 u kadetskoj.
Trideset dva plivača braniće boje Srbije u neizvesnom Tromeču najboljih plivačkih saveza bivših jugoslovenskih republika. Plivački savez Srbije nastupiće u Juniorsko-ulaznoseniorskoj konkurenciji sa šest ženskih i deset muških plivača, dok će u kadetskoj izaći sa ravnopravnim sastavom od osam muških i ženskih plivača, ukupno 32 plivača (u prilogu se nalazi kompletan poimenični sastav ekipe).
Tromeč ili Susret mladih reprezentacija, nastao je prvenstveno na inicijativu Plivačkog saveza Srbije, a potom i na podršku i odobravanje druga dva plivačka saveza bivših jugoslovenskih republika, Slovenije i Hrvatske, a sve u cilju podizanja kvaliteta takmičenja i konkurencije, koja nedostaje svim plivačkim savezima u okruženju. Prvi Tromeč održan je 2011. godine u Kruševcu, prošle godine održana su dva u Hrvatskoj (Split i Rijeka), a ove godine domaćin je Slovenija i grad Kranj od 30. do 31. marta, dok je sledeći seniorski Tromeč planiran za četiri meseca 27. i 28. jula, takođe u Sloveniji.
Ove godine završava se prvi trogodišnji ciklus takmičenja, tako da se naredne kalendarske godine uloga domaćina vraća u Srbiju.

Povezana vest:  VESLANJE, Odličan početak sezone - 13 medalja prvog dana Internacionalne regate "Croatia Open"