Velimir Stjepanovic

Stjepanović: Zdravlje prioritet, ali hoću u finale na SP

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović rekao je danas da oporavak od povrede leđa ide dobro i da se nada kako će potpuno spreman dočekati Svetsko prvenstvo u Barseloni.
Devetnaestogodišnjak koji živi i trenira u Dubaiju, šestoplasirani u trci na 200 metara leptir stilom na Olimpijskim igrama u Londonu, uveren je da mu povreda zbog koje je prethodnih meseci trenirao smanjenim intenzitetom neće poremetiti planove, a to je da se plasira u finale na SP, što je samo jedan korak prema konačnom cilju – medalji na Olimpijskiom igrama u Riju 2016. godine.
-Moj primarni cilj ove godine je da budem zdrav, to m i je najbitnije, a ako zdravlje bude dobro gledaću da ostvarim što bolji rezultat u Barseloni. Imam 20 nedelja da se oporavim, malo vratim kondiciju i nadam se da će sve biti u redu – rekao je Stjepanović posle potpisivanja sponzorskog ugovora između Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) i AS osiguranja u beogradskom hotelu „Falkenštajner“.
On je prethodnih dana bio na medicinskim pregledima u Zavodu za sport i medicinu.
-Dobro je, išao sam na magnetnu rezonancu i pokazalo se samo da imam oštećene mišića, a to se regeneriše. Situacija je mnogo bolja u decembru i manje me boli – naveo je Stjepanović.
Na pitanje da li mu Milorad Čavić, odnedavno plivački penzioner, savetima pomaže da nastavi njegovim stopama Stjepanović je rekao:
-U kontaktu smo, ali uglavnom preko tvitera ili fejsbuka. Poslednji put smo pričali u decembru, on sad ima puno posla oko svoje akademije u Kragujevcu. Uglavnom, družimo se kad možemo – poručio je Stjepanović.
Svetsko prvenstvo u plivanju održaće se od 19. jula do 4. avgusta u Barseloni.

Povezana vest:  PLIVANJE, Stjepanović u polufinalu na 200 slobodno na SP