Svi za jednogJuniorska Balkanijada u plivanju ovog vikenda u Grčkoj

U četvrtak 18. aprila put Larise (Grčka) krenuće najbolji juniori Plivačkog saveza Srbije na Balkanijadu, koja će se nastupajućeg vikenda održati u Grčkoj kroz četvorodelni takmičarski program, tokom vikenda u dva dana, od 20. do 21. aprila. Srpska selekcija će nastupiti sa ukupno 20 plivača, 9 devojaka i 11 momaka.
Dvadeset plivača braniće boje Srbije na ovogodišnjoj juniorskoj Balkanijadi na kojoj bi trebalo da učestvuje ukupno jedanaest plivačkih saveza Balkana. Plivački savez Srbije nastupiće sa devet ženskih i jedanaest muških, ukupno 20 plivača (u prilogu se nalazi kompletan poimenični sastav ekipe), uz stručan nadzor saveznog trenera za juniore Race Bojana i trenera Maslaković Gavrila. Zvaničan lekar ekipe biće dr Branko Stanković, dok će u ime saveza o celokupnoj organizaciji i realizaciji misije brinuti Milena Nešković, adminitrativni direktor PSS.
Veliko pitanje bilo je da li će se ovogodišnja Balkanijada održati, jer je bilo predviđeno da se održi u Limasolu (Kipar), ali zbog nezavidne ekonomske situacije, Kipar je bio prinuđen da otkaže celokupnu organizaciju, pa je ulogu domaćina u rekordno kratkom roku preuzela grčka federacija.
Na prošlogodišnjoj Balkanijadi koja je odlično organizovana od strane Plivačkog saveza Srbije u Kruševcu, srpski plivači osvojili su ukupno 14 medalja (2 zlatne, 5 srebrnih i 7 bronzanih) i u ekipnom plasmanu, u ženskoj konkurenciji bili četvrti, dok su u muškoj zauzeli treće mesto.

Povezana vest:  Stjepanović predvodi Srbiju na EP u Danskoj