balkanijda junioriPLIVANJE
Trinaest medalja na juniorskoj Balkanijadi za Srbiju

Sinoć je i zvanično završena juniorska Balkaniijada u plivanju, koja je odžana u Larisi (Grčka) 20. i 21. aprila, na kojoj je srpska reprezentacija osvojila ekipno treće mesto. Srpsku reprezentaciju predstavljalo je ukupno 20 plivača, 9 devojaka i 11 momaka koji su osvojili ukupno 13 medalja ( 3 srebrne i 10 bronzanih).
Dvadeset plivača branilo je boje Srbije proteklog vikenda na ovogodišnjoj juniorskoj Balkanijadi na kojoj je učestvovalo sedam zemalja Balkana (Grčka, Turska, Bugarska, Crna Gora, BiH, Ruminuja i Srbija). Plivački savez Srbije nastupio je sa devet ženskih i jedanaest muških, ukupno 20 plivača, koje je predvodio savezni trener za juniore Race Bojan i njegov pomoćnik trener Maslaković Gavrilo. Zvaničan lekar koji, na sreću svih, nije imao posla bio je dr Branko Stanković, dok je o celokupnoj organizaciji i realizaciji misije brinula Milena Nešković, adminitrativni direktor PSS. Od svih plivača najviše su se istakli u muškoj konkurenciji Aleksandar Lazarević sa osvojene dve srebrne medalje, dok je u ženskoj najuspešnija bila Vanja Milošević sa osvojene tri bronzane medalje. Plivači koji su osvojili medalje za Srbiju su:
Aleksandar Lazarević – osvojio je dva srebra u disciplinama 100 i 200 prsno
Vanja Milošević – osvojila je dve bronzane medalje u individualnim disciplinama 200 mešovito i 100 prsno i dve bronzanu u štafetama 4×200 i 4×100 slobodno
Vuk Čelić – osvojio je dve bronzane medalje u disciplinama 100 i 200 leđno uy novi nacionalni rekord 2:04,
Andreja Đorđević – osvojio je bronzanu medalju u disciplini 50 slobodno,
Anđela Cvetković – osvojila je bronzanu medalju u disciplini 200 prsno,
Aleksandra Crevar – osvojila je bronzanu medalju u disciplini 400 slobodno
Pavle Pejović – osvojio je bronzanu medalju u disciplini 50 delfin,
Muška štafeta 4×200 slobodno (Stojanović, Čelić, Stepanov, Nikolić A.) – osvojila je srebrnu medalju,
Ženska štafeta 4×200 slobodno (Milošević, Ćirić, Marin, Crevar) – osvojila je bronzanu medalju.
Ženska štafeta 4×100 slobodno (Ćirić, Vasić, Crevar, Milošević) – osvojila je bronzanu medalju
Srpska ekspedicija vratila se rano jutros sa dva pehara u Srbiju, jednim za osvojeno treće mesto ekipno u ženskoj konkurenciji i drugim za osvojeno treće mesto ekipno u muškoj i ženskoj konkurenciji, dok su momci u muškoj konkurenciji ekipno zauzeli peto mesto.

Povezana vest:  Šest A finala prvog dana takmičenja u Plovdivu