kajak 2013KAJAK
Odličan start „Orlova“ prvog dana SK u Račicama, sedam finala kao uvertira za trofeje

Sedam finala u Češkoj. Nadmašen uspeh iz Segedina. Kajakaši nastavljaju sa odličnim rezultatima na međunarodnoj sceni. Učinak „Orlova“ prvog dana SK u Račicama je 7. finala. Ružičić-Benedek, Nađ, Tomićević i grupne posade Stanojević-Pajić, Boltić-Dragosaljević, muški četvorosed i ženski dvosed Moldovan-Moldovan plasirali su se u završnicu trka i time stekli mogućnost da se bore za sutra za odličja.
Sestre Moldovan, Olivera i Nikolina prve su u Češkoj ostvarile finale za naš tim i to kao prvoplasirana posada koja je uspela direktno iz kvalifikacije disicpline k-2 500m da dovesla do velikog finala i borbe za medalju.
Zlatni četverac iz Segedina, Milenko Zorić, Ervin Holpert, Aleksandar Aleksić i Dejan Terzić ponovili su uspeh iz Mađarske osvajanjem prvog mesta u kvalifikacijama k-4 1000m. Kvartet će danas imati priliku da u A finalu brani zlato osvojeno pre nedelju dana na prvom SK.
Dalma Benedek Ružičić će braniti „mađarsko“ zlato u k-1 500m u Češkoj . Benedek Ružičić je u kvalifikacijama bila treća da bi u polufinalu osvojila prvo mesto i u današnjem A finalu kreće u odbranu zlatne medalje.
Šestoplasirana posada u k-2 1000m u Segedinu, Dejan Pajić-Duško Stanojević bez problema su kroz kvalifikacije i polufinale doveslali do A finala u Račicama.
Antonija Nađ u k-1 1000m, disciplini u kojoj je nastupila prvi put ove sezone u Češkoj i sa kojom se proslavila prethodnih godina, boriće se za odličje.
Na kraju dvosed Simo Boltić, Marko Dragosavljević plasirali su se u A finale discipline k-2 500m i u nedelju startuju u odbrani titule iz Segedina.
U taboru „Orlova“ sjajna je atmosfera učinkom reprezentativaca o čemu i svedoči mišljenje prvog čoveka Saveza Mirka Nišovića koji se nalazi sa kajakašim timom u Češkoj.
-Srpski kajak je krenuo uzlaznom putanjom. Dokle god budemo imali adektvatnu podšku kao što je sada, obećavam u ime mojih takmičara da ćemo u Riju dostići i sam vrh-nije skrivao zadovoljstvo Nišović-Mladi takmičari su nam došli do izražaja. Poređenja radi hocu da skrenem pažnju javnosti koliko trenutno vredimo, pokazuje podatak da na žalost ali Marka Novakovića, jedan takav šampion nema mesta u reprezentaciji. Prezadovoljan sam sa šest finala i očekujem da naš tim danas osvoji najmanje tri medalje.
Prva će sutra u „lov“ na trofeje Dalma Benedek Ružičić koja otvara seriju učešća Srba u finalnim trkama. Posle nje nastupaće Marko Tomićević u A finalu k-1 1000m, potom posada Pajić-Stanojević u k-2 1000m, Antonija Nađ u k-1 1000m i četverac u k-4 1000m

Povezana vest:  VESLANJE, Šest odličja prvog dana na Jarunu