postoljeAleksandar Aleksic Vladimir TorubarovKAJAK
Tri medalje za kajakaški podmladak drugog dana u Pještanima

Tri medalje: dva srebra i bronza, osvojila je reprezentacija Srbije drugog dana internacionalne regate u slovačkim Pještanima. Srebrni su bili srpski dvosed Vladimir Torubarov, Aleksandar Aleksić u mladjeseniorskoj kategoriji discipline k-2 1000m, kadet Aleksa Turudić u k-1 1000m dok je bronzu osvojio mladji senior Dragan Hančovski u k-1 1000m.
Najbliži medalji bio je dvosed iz Pančeva Nikola Levnajić, Ivan Stojanović koji su u A finalu trke k-2 1000m u konkurenciji kadeta stigli četvrti na cilj. Četvrta mesta zauzeli su dvosed mladjih seniora, pančevačko-šabačka kombinacija Ivan Krstić, Nemanja Rajinović u k-2 1000m i junior Stefan Vekić u k-1 1000m. Peto mesto osvojila je repezentativna posada iz Kanjiže, dvosed Ivana Rankov, Ana Bognar u A finalu discipline k-2 1000m.
Kajakaški podmladak ostvario je i pet šestih mesta. Plasmane na tu poziciju zauzeli su: mladji senior Nemanja Rajinović u k-1 1000m, kadetkinja Ivana Janić u k-1 1000m, kadet Bojan Milinković u A finalu k-1 1000m i mladja seniorka Anja Černak u k-1 1000m. Juniorka Milica Petrović bila je deveta u A finalu k-1 1000m, a kanuista Predrag Beronja završio je trku na istoj poziciji ali u kadetskom finalu discipline c-1 1000m.
Eduard Lovas, Zoltan Ham posada Dunava iz Bezdana završila je takmičenje u juniorskom polufinalu discipline k-2 1000m.
Mlada reprezentacija Srbije prepolovila je učinak po broju osvojenih medalja na „hiljadarci“ u odnosu na učinak koji je imala prvog dana na upola kraćoj stazi, ali se značajno približila prošlogodišnjem rekordu po ukupnom broju osvojenih medalja (11) na prestižnoj regati u Slovačkoj.
Sremskomitrovčanin Aleska Turudić, najspešniji je naš takmičar sa dve medalje: zlatom i srebrom. Rame uz njega su dvosed, novosadsko-šabačkakombinacija Aleksandar Aleksić-Vladimir Torubarov sa dve srebrne medalje.
Sutra, poslednjeg dana takmičenja u Pještanima, na programu su discipline na najkraćoj kajakaškoj deonici-200m.

Povezana vest:  KAJAK, Slalomaši i spustaši u Skoplju