perun i veslanje 1

Nebojša Ilić: Zlatna medalja iz Sevilje dobra uvertira za SP

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić rekao je danas da je srpski dvojac bez kormilara osvajanjem zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Sevilji napravio dobru uvertiru uoči takmičenja na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. Podsećanja radi, srpski dvojac bez kormilara Nikola Stojić i Nenad Beđik osvojili su u nedelju 2. juna zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Sevilji. To je prvo zlato za Srbiju na evropskim prvenstvima još od 2007. godine, kada su Stojić i Goran Jagar trijumfovali u Poljskoj. 
Državni sekretar za sport Predrag Peruničić organizovao je prijem za Nikolu Stojića i Nenada Beđika, kao i za selektora Nebojšu Ilića i generalnog sekretara Veslačkog saveza Srbije Nebojšu Jevremovića.
-Ovaj rezultat je odlična polazna osnova za najznačajnije takmičenje koje nas očekuje u ovog godini, Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji u avgustu. Siguran sam da ćemo ostvariti, ako ne isti, onda sličan rezultat – rekao je Ilić, navodi se u saopštenju. 
Peruničić je istakao da je uspeh srpskih veslača dokaz da se radom i upornošću mogu postići vrhunski rezultati.
-Posle šest godina obradovali ste državu evropskim zlatom i učinili nas ponosnim. Vaš uspeh je odlična uvertira pred naredno Evropsko prvenstvo koje se održava u Srbiji sledeće godine – rekao je Peruničić.
Stojić i Beđik su u finalu Evropskog prvenstva u Sevilji ostvarili rezultat od sedam minuta, dve sekunde i 59 stotinke. Srebrnu medalju osvojili su takmičari iz Poljske (7:04,78), a bronzanu Holanđani (7:08,27).

Povezana vest:  Nađa Higl u finalu na 200 metara prsno