Nikolina i Olivera Moldovan 2013Kajakaška reprezentacija odlična na startu EŠ-a u Portugaliji, stoprocentan učinak „Orlova“

Pet finala za kajakaše Srbije prvog dana EŠ-a u Portugaliji, stopostotan je učinak je kakav su priželjkivali u našem taboru.
-Ispunjeno je sve što je bilo planirano. Najprijatnije su iznenadile sestre Moldovan koje su obezbedile direktno finale. Da ne spominjem Boltića i Dragosavljevića, oni su priča za sebe, jednostavno momcima sve ide od ruke. Ostali su imali teži posao, uostalom prema očekivanju. Dakle momci i devojke su zaista pružili sve od sebe da se dokažu da vrede. Sada im predstoji značajno teži deo posla, a to je borba za odličja-sumira je utiske prvog takmičarskog dana selektor Miroslav Rodić.
Nikolina i Olivera Moldovan zablistale su na startu kvalifikacija i uspele da ostvare ono što je malo ko očekivao-direktno finale u olimpijskoj disciplini k-2 500m koje se vesla u nedelju.
-Strahovale smo zbog kvaliteta rivalki i jačine grupe da nemožemo da direktno kroz kvalifikacije obezbedimo finale. Nismo veslale po ovako jakom vetru u prsa nikada u životu. Na kraju sve je ispalo kako se poželeti može-kazala je Nikolina Moldovan, očigledno zadovoljna napravljenim poslom u kvalifikacijama.
Simo Boltić i Marko Dragosavljević sa „pola“ gasa odradili su kvalifikacije u disciplini k-2 500m. Prosto je neverovatno sa kojom lakoćom vesla dvosed iz Bačke Palanke. Sa prvim mestom u kvalifikacijama obezbedili su direktno finale. Prošlogodišnji juniorski prvaci Evrope upravo u Portugaliji, u nedelju će napasti seniorsko zlato i to sa pozicije broj jedan u finalu k-2 500m.
-Taktički smo dobro odveslali trku i jako smo zadovoljni kako je to sve izgledalo uprskos činjenici da Dragosavljević ima malih problema sa prehladom.S ozbirom da imamo najbolje vreme u finalu idemo na prvo seniorsko zlato na šampionatu Evrope u nedeljnom finalu-samouvereno je poručio Simo Boltić.
Dejan Pajić, Duško Stanojević do A finala discipline k-2 1000m doveslali su preko kvalifikacija(5.mesto) i polufinala (3. mesto). Dalma Benedek Ružičić uprkos povredi ligamenata ruke, upsela se domoći finala olimpijske k-1 500m discipline. Na kraju četverac Zorić, Holpert, Aleksić, Terzić je uspeo preko kvalifikacija (5) i polufinala (3) da se domogne A finala olimpijske discipline k-4 1000m u kome će braniti prošlogodišnu bronzu.
Sutra će u borbu za medalje Dalma Benedek Ružičić u A finalu k-1 1000m, a potom Pajić i Stanojević u k-2 1000m. U popodnevnom delu programa veslaju se kvalifikacione i polufinalne trke u sprintu.

Povezana vest:  VESLANJE, MEĐUNARODNA REGATA Srebro za Stojića i MarjanovićaU DUIZBURGU