becej bazenLibi Triket završila karijeru

Trostruka olimpijska sampionka u plivanju Australijanka Libi Triket saopštila je danas da je završila karijeru, pošto se dugo borila da se vrati u formu nakon brojnih povreda.
Dvadesetosmogodišnja plivačica osvojila je poslednje zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. kao članica štafete 4×100 slobodnim stilom.
Ipak, Triket nije uspela da se izbori sa istegnućem ligameneta koje je zadobila osam meseci ranije i zato je danas najavila povlačenje.
-Svakako da nisam srećna što napustam sport koji volim, ali imam divne uspomene koje će mi u budućnosti biti motor pokretač – rekla je Triket.
Triket je osvojila prvu veliku medalju na svetskom prvenstvu u Barseloni 2003, kada je bila treća na 50 slobodno, a već sledeće godine je uzela zlato na OI u Atini u štafeti 4×100 slobodnim stilom, da bi potom osvojila još 13 zlatnih odličja na šampionatima sveta 2005. i 2007, kao i na Komonvelt igrama u Melburnu 2006.
Australijska šampionka je na OI u Pekingu 2008. osvojila zlato na 100 delfin, kao i u štafeti 4×100 mešovito.
Triket koja se jednom već povlačila, 2009. godine, ali se sledeće godine vratila i kvalifikovala za svoje treće Olimpijske igre, u nastavku karijere biće angažovana u medijima.

Povezana vest:  VESLANJE, Brušenje za sezonu