bedjik, stojic, minhen 2012

VESLANJE

Srbija sa četiri posade na SP u Južnoj Koreji

Veslačka reprezentacija Srbije imaće četiri posade na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, saopštio je danas nacionalni savez. Srbiju će predstavljati dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović i ženski dvojac bez kormilara Iva Obradović, Ivana Filipović, dok će sastav četverca bez kormilara biti poznat posle Izborne regate na Srebrnom jezeru početkom avgusta.
Selektor Nebojša Ilić istakao je da su Stojić i Beđik od početka priprema dokazali da su trenutno najbolji srpski dvojac. 
„Postali su evropski prvaci u Sevilji, a ako se izuzmu Mediteranske igre u Turskoj, gde su osvojili srebro, nisu izgubili nijednu zvaničnu trku u 2013. godini. Oni su praktično od početka sezone bili sigurni putnici za Južnu Koreju. Za razliku od njih dvojice, Marjanović i Filipović su kartu za svetski šampionat ‘kupili’ na Mediteranskim igrama u Adani gde su znatno popravili utisak iz Sevilje i tako se izborili za nastup na najvećem takmičenju u 2013“, rekao je Ilić.
On je dodao da za sastav teškog četverca konkuriše osam veslača.
-U jednom teškom četvercu veslaće Radoje Đerić, Miloš Vasić, Miljan Vuković i Veselin Savić, a u drugom Goran Jagar, Miloš Tomić, Ivan Ostojić i Jovan Jovanović. Ako u njihovoj međusobnoj trci nijedan od čamaca ne ispuni zadatu vremensku normu sastav četverca ćemo odrediti na osnovu prethodnih rezultata na testiranjima u dvojcima bez kormilara – zaključio je Ilić.
Svetsko prvenstvo biće održano od 25. avgusta do 1. septembra u južnokorejskom gradu Čungju.

Povezana vest:  PLIVANJE, Čaviću bronza na Svetskom kupu u Moskvi