sinhrono_plivanje„Synchro Open” Stari grad sutra i prekosutra u SC „Vračar”
Međunarodni turnir u umetničkom i sinhronizovanom plivanju „Synchro Open” Stari grad biće održan sutra i prekosutra, 10. i 11. aprila, na bazenu Sportskog centra Vračar (Sjenička 1). Svečanost povodom ovogodišnjeg takmičenja biće održana u nedelju, 11. aprila, u 17.15 časova, kada će se održati i završni deo turnira. Organizator takmičenja je KUSP „25. maj”, a generalni pokrovitelj opština Stari grad.
Svoje učestvovanje do sada je potvrdilo devet ekipa sa oko 100 takmičarki. Po prvi put na turniru će učestvovati ekipa iz Japana „Imura Synchronized Swimming Club”. Iz Bugarske će učestvovati predstavnice kluba „Levski Sparta”, iz Hrvatske iz zagrebačkog „Medveščaka”, iz Niša devojke iz klubova „Niš” i „Sirene”, iz Obrenovca iz kluba TENT, a iz Beograda iz klubova „Vračar”, „Tašmajdan” i „25. maj”.
Po disciplinama u juniorskoj kategoriji biće 16 sola, devet dueta, četiri tima i pet kombinacija. Za seniorke će biti devet sola i sedam dueta. Ovaj turnir učiniće posebnim prisustvo trenera Mije Tačibane iz Japana, dobitnice tri olimpijske medalje.
Povezana vest:  KAJAK, 49. IKAS kao prva kvalifikaciona trka za sastav reprezentacije