veslannje_zagreb_prvi_danVESLANJE

NA ZAGREBAČKOM JARUNU POČELA MEĐUNARODNA REGATA „KROACIJA OPEN“

Srpski dvojci bez premca

 

Jarun je ovog vikenda u znaku veslača. Po 27. put održava se međunarodna veslačka reata „Kroacija open“ koja po tradiciji okuplja najkvalitetenije veslače iiz regiona. Ove godine uz preko 70 klubova, učestvuju i predstavnici pet nacionalnih selekcija.

Ugled srpskog veslanja, uz reprezentativce kojima je ovo prva provera forme u sezoni, brane i veslači osam klubova: Partizana, Crvene zvezde, Grafičara, Čuruga, Danubiusa, Galeba, Smedereva i Zreneksa. Prvog takmičarskog dana srpski veslači su imali dosta uspeha.

U najvažnijoj trci prvog dana „Kroacija opena“, dvojcu bez kormilara, Srbija je u finalu imala čak četiri posade: Nikolu Stojića i Marka Marjanovića, Miljana Vukovića i Gorana Jagara, Radoja Đerića i Miloša Vasića i Nenada Babovića i Miloša Tomića. Uz njih, u finalu su veslale i dve hrvatske posade, braća Skelin, Nikša i Siniša, kao i dvojac Iktusa Janjić Malić.

Povezana vest:  Srpska veslačka reprezentacija Srbije odradila prvi zvanični test na vodi u 2013, rekordi Stojića i Beđika u dvojcu i Đerića u skifu

Iako se očekivala velika borba srpskih dvojaca sa odličnom braćom Skelin, sve se pretvorilo u borbu naših reprezentativnih posada koje su na kraju bile plasirane na prva četiri mesta, ubedljivo ostavoivši iza sebe višestruke osvajače svetskih i olimpijskih odličja, braću Skelin. Prvo mesto pripalo je Stojiću i Marjanoviću, drugi su bili Babović i Tomić, dok su se bronzom okitili Đerić i Vasić.

– U takmičenju dvojaca bile su 24 posade, a naše su se plasirale na prva četiri mesta štoilustruje da smo kvalitetno odradili pripreme i spremni dočekali početak takmičarske sezone. Kako sam i najavljivao, ove godine smo postavili nove standarde za rad i oni očigledno daju rezultate. Početak je sezone, predstoji nam mnogo rada kako bi i na narednim takmičenjima beležili dobre rezultate. Kad govorim o pojedincima, prijatno su me iznenadili Vasić i Đerić, odnosno Jagar i Vuković koji su ubedljivo iza sebe ostavili favorizovane veslače Hrvatske Sinišu i Nikšu Skelina – prokomentarisao je Nebojša Ilić, selektor.

Povezana vest:  VESLANJE, S dve posade u Francusku

U finalu skifa za lake veslače imali smo dve posade, za odličja su veslali Nemanja Nešić i Miloš Stanojević. Sigurnu pobedu ostvario je Nemanja Nešić koji je iza sebe ostavio reprezentativce Austrije. Miloš Stanojević je na kraju bio četvrti.

U nedelju će na Regatnu stazu na Jarunu izaći osam srpskih reprezentativnih posada: dve u skifu, i po tri u dvojcu bez kormilara i četvercu bez kormilara.

Povezana vest:  Lejzel Džons će plivati u Londonu

 

Rezultati

Skif za lake veslače: Nemanja Nešić (Srbija) 7:19,14, Florian Berg (Austrija) 7:21,68, Joška Helmer (Austrija) 7:23,82, Miloš Stanojević (Srbija) 7:28,06, Vedran Radonić (Mladost) 7:32,56, Aleksandar Rat (Austrija) 7:34,18.

Dvojac bez kormilara: Srbija (Nikola Stojić, Marko Marjanović) 6:47,12, Srbija (Nenad Babović i Miloš Tomić) 6:51,50, Srbija (Miloš Vasić, Radoje Đerić) 6:52,67, Srbija (Miljan Vuković, Goran Jagar) 6<.56,60, Gusra (S. i N. Skelin) 7:04,25,  Iktus (Janjić, Malić) 7:09,85.