plivanje kzn

Stjepanović: Boriću se za medalju na SP u Barseloni

Najtalentovaniji srpski plivač Velimir Stjepanović istakao je danas da očekuje da se bori za medalju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Barseloni.
-Ako se sve kockice slože mislim da imam šansu da se borim za medalju u disciplino 200 metara leptir – rekao je Stjepanović na konferenciji za novinare uoči učešća na državnom prvenstvu Srbije u plivanju. 
Sedmočlana reprezentacija Srbije u plivanju narednih dana učestvovaće na Otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu, a to će biti poslednja priprema uoči Svetskog šampionata u Barseloni.
Državni šampionat u plivanju „Srbija open 2013“ održaće se na bazenima sportskog centra Milan Gale Muškatirović na Dorćolu.
Pored Stjepanovića, na SP u Barseloni, debitovaće Bogdan Knežević, koji je do 2010. plivao za Kanadu.
-Prvi put nastupam za Srbiju i ponosan sam što ću braniti boje naše zemlje. Potrudiću se da ostvarim polufinale u disciplini 400 metara mešovito – rekao je Knežević.
Na spisku reprezentacije su i Ivan Lenđer, Čaba Silađi, Boris Stojanović, Miroslava Njadanovski i Andreja Basaraba.
Generalni sekretar Plivackog saveza Srbije Vladimir Anušić istakao je da se od srpskih reprezentativaca očekuju barem tri finala.
-Predstojeći šampionat Srbije biće finalna provera pred šampionat sveta. Očekujemo barem tri finala, a kada se tamo pliva, onda je sve moguće – rekao je Anušić.
Pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov poručio je da će država u narednom periodu pokušati da pomogne finansiranje klubova kako se uspesi srpskih plivača ne bi direktno vezivali za podršku koju reprezentativci imaju u inostranstvu.
-Naš cilj je stabilno finansiranje klubova – poručio je Atanasov.
Konferenciji za medije prisustvovao je i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, kao i državni sekretar za sport Predrag Perunčić.
Prvenstvo Srbije u plivanju održaće se od 19. do 21. jula na bazenima Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP 2011, POLJSKA, Stjepanović u finalu

 

FOTO: ATA Images