velimir stjepanovic pozzSrbija sa sedam plivača na Svetskom prvenstvu u Španiji

Nakon završenog roka, od godinu dana do 1. jula, za isplivavanje normi za Svetsko prvenstvo u plivanju, koje se održava od 28. jula do 4. avgusta u Barseloni, Plivački savez Srbije imaće sedam predstavnika.
Plivački tim Srbije predstavljaće sedam plivača koji su isplivali norme i stekli uslov za nastup na planetarnom prvenstvu: Miroslava Najdanovski (50 i 100 slobodno) i Andrea Basaraba (800 slobodno) od dama i muški deo tima koji predvodi Ivan Lenđer (50 i 100 delfin), Silađi Čaba (50 i 100 prsno), Velimir Stjepanović (200 delfin, 200 i 400 slobodno), Bogdan Knežević (200 i 400 mešovito) i Boris Stojanović (50 i 100 slobodno). Tim će stručno predvoditi Savezni trener za seniore Dejan Pejinović i trener Kris Tajdi, o zdravlju našeg tima brinuće fizioterapeut reprezentacije Marko Bukvić, dok će vođa tima biti Milena Nešković, administrativni direktor PSS.
Srpski tim krenuće put Barselone u sredu 24. jula, četiri dana pre početka prvenstva i odraditi finalne završne pripreme od sedam treninga na samom takmičarskom bazenu i osetiti samu atmosferu plivališta. Na prošlom Svetskom prvenstvu 2011. u Šangaju učešće je uzelo ukupno 192 zemlje sveta, a Svetska plivačka federacija FINA očekuje da Barselona ove godine premaši broj učesnika sa prošlog prvenstva.

Povezana vest:  VESLANJE, Srpski četverac sa kormilarom otputovao u Litvaniju