nenad bedjik i nikola stojic na mediteranskim igrama u turskoj 2013.

Još dve srpske posade u polufinalu SP

 Srpski dvojac bez kormilara Nenad Beđik, Nikola Stojić i četverac bez kormilara Miloš Tomić, Radoje Đerić, Miloš Vasić, Goran Jagar izborili su danas plasman u polufinale Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji.
Beđik i Stojić su sa vremenom 6:26:10 minuta bili ubedljivi u trećoj grupi repesaža i zajedno sa drugoplasiranom Nemačkom (6:27,11) probili se među 12 najboljih na svetu.
Teški četverac je u svojoj grupi repesaža osvojio drugo mesto s vremenom 6:01,71, iza prvoplasiranih Hrvata (6:00,44), a ispred Rumuna (6:02,96) koji su, takođe, overili plasman u polufinale. 
Borba za ulazak u finale je na programu u noći između srede i četvrtka po srednjeevropskom vremenu. 
„Beđik i Stojić su izveslali repesaž po planu. Posebno raduje činjenica da su na današnjoj trci korigovali sve tehničke probleme koji su se pojavili tri dana pred šampionat. Sa dobrim zaveslajem ulaze u polufinale i ako ponove isto izdanje imaće lepe izglede da se plasiraju u finale. Četverac je ispunio očekivanja. Momci su se držali dogovora od početka do kraja i ispunili plan da budu ispred Rumuna“, rekao je selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.
Četvrtog dana šampionata, u noći između utorka i srede, dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović vesla u repesažu ove dsicipline.
Direktan plasman u polufinale SP u nedelju je obezbedio ženski dvojac bez kormilara Ivana Filipović i Iva Obradović.

Povezana vest:  VESANJE, SP 2013, Dubl skul Marjanović i Filipović u B finalu