Velimir Stjepanovic NZStjepanović u ALL-STAR timu Evrope

Juče je u prostorije Plivačkog saveza Srbije stigao zvaničan poziv od organizatora, Engleske plivačke federacije, ovogodišnjeg takmičenja DUEL U BAZENU (Evropa protiv SAD) koje će se održati u Glazgovu (Škotska) 20. i 21. decembra, na ime srpskog plivača Velimira Stjepanovića koji je danas potvrdio svoje učešće.
Ovo je veliko priznanje za jedan savez i jednog mladog plivača koji se svojim odličnim plivanjem na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i Mediteranskim igrama u Turskoj osvajanjem tri zlatne medalje, nametnuo stručnim licima iz sveta plivanja, kao i samoj plivačkoj javnosti u Srbiji i svetu.
Duel u bazenu održava se šesti put za redom i traje dva dana. Svaki tim broji po 22 plivača, a svaki plivač može imati najviše šest nastupa tokom takmičenja.
Nastupajućeg vikenda u noći između 5. i 6. oktobra, Plivački savez Srbije imaće svoj tim koji će ga predstavljati na SRI CHINMOY MARATON TEAM – 12 SATI NOĆNOG PLIVANJA, koje se održava u Šekešfehervaru (Mađarska). Naš savez predstavljaće sledeći plivački tim: Farkaš Tamaš, Sabo Sebastijan, Božinovic Miloš, Race Božidar, Ratkov Nikola i Didić Dimitrije, koji će pokušati da se zajedničkim snagama domognu pobedničkog postolja. Stručno lice koje će rukovoditi timom na ovom zaista zahtevnom poduhvatu, biće Nenad Jović, savezni trener za maratonsko i daljinsko plivanje.

Povezana vest:  Nebojša Ilić: Zlatna medalja iz Sevilje dobra uvertira za SP