vracar plivanje
SRI CHINMOY MARATON TEAM – 12 SATI NOĆNOG PLIVANJA
Srbija osvojila prvo mesto i postavila nov rekord maratona
 
U noći između subote i nedelje, 5 i 6. oktobra, srpski maratonski tim osvojio je takmičenje ’’SRI CHINMOY MARATON TEAM – 12 SATI NOĆNOG PLIVANJA’’ koji je održan u Šekešfehervaru (Mađarska) i postavio novi rekord maratona, pritom nadmašivši stari za čitava 4 km.
Plivački savez Srbije i nacionalni tim koji je pobedio na maratonu i postavio novi rekord koji iznosi 56.400 km u neprekidnih 12 sati štafetnog plivanja, predstavljalo je sedam plivača: Farkaš Tamaš, Sabo Sebastijan, Božinovic Miloš, Race Božidar, Ratkov Nikola, Balzam Bence i Didić Dimitrije, koji su se zajedničkim  i timskim snagama domogli pobedničkog postolja i prvog mesta. Stručno lice koje je izvrsno rukovodilo ovim sjajnim timom i postavilo pobedničku taktiku na ovom zaista zahtevnom poduhvatu, bio je Nenad Jović, savezni trener za maratonsko i daljinsko plivanje.
-Zaista je veoma teško kada plivate ovakve maratonske deonice po 12 sati u štafeti, ali kada to činite preko noći, onda je to duplo teže. Momci su napravili pravi podvig, oborili su rekord za čitavih 4 kilometra, probajte da ga prepešačite, znate koliko je to. Čestitam im od srca i želim im mnogo uspeha u budućem radu – zadovoljno je izjavio ne krijući zadovoljstvo, Nenad Jović, savezni trener.
Ove momke i plivački savez Srbije sada očekuju ozbiljne pripreme pred početak zimske sezone i naporan rad do zimskih državnih prvenstava i naredne takmičarske godine, kada već sa proleća kreću maratonske trke.
Povezana vest:  Bonuči suspendovan na dve godine zbog dopinga