caba siladji plivanjeOvog vikenda evropski krem plivačkog sporta u Zrenjaninu

SERBIA GRAND PRIX – KUP ZRENJANIN 2013. u plivanju, održaće se od 7. do 10. novembra na Gradskom bazenu u Zrenjaninu, u okviru SRC ,,JUG“. Predstojeća četiri dana Zrenjanin će ugostiti preko 450 plivača iz 61 kluba naše zemlje i 12 zemalja okruženja.
Ovo veoma značajno međunarodno takmičenje karakteriše izuzetno bogat plivački program, jer je identičan programu Evropskog prvenstva u plivanju za 25-metarske bazene, tako da će svi ljubitelji plivanja moći da uživaju u jutarnjim kvalifikacijama, a potom i u polufinalu i finalu. Potvrđeno je učešće 61 kluba iz Srbije i 12 zemalja okruženja (Austrija, BiH, Bugarska, Kazahstan, Crna Gora, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Rusija, Rumunija, Slovenija i Turska) što predstavlja svojevrstan rekord od kada se organizuje ovo takmičenje i prisustvo 13 zemalja regiona, što ovo takmičenje svrstava na sam vrh plivačkih događaja u regionu i šire. Svoj nastup već su potvrdili mnogi srpski reprezentativci, domaćini Ivan Lenđer, Katarina Č Draganov, Nikola Trajković i Miroslava Najdanovski, kao i višestruki prvaci i rekorderi naše zemlje Silađi Čaba, Radovan Siljevski, Stefan Šorak, Boris Stojanović, Vuk Čelić, Igor Terzić, kao i mnoge druge srpske nade plivanja.
Plivači će se nastupajućeg vikenda takmičiti u tri kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji: A Apsolutnoj, B Kadetskoj i C Pionirskoj. Nagradni fond iznosi 1.800 eura sa kojim će se nagraditi najbolje isplivani rezultati u svakoj kategoriji posebno za mušku i žensku konkurenciju. Takođe najbolji tim od tri plivača sa ukupno najboljim ostvarenjima, biće posebno nagrađen.
Grad kraj Begeja za ovaj vikend posetiće više od hiljadu gostiju. Prepodnevni program kvalifikacija počinje u 10 časova, a popodnevna polufinala i finala predviđena su sa početkom u 18 časova. Svečano otvaranje takmičenja održaće se u četvrtak, 7. novembra sa početkom u 17 časova i 50 minuta. Ulaz za sve dane je besplatan.

Povezana vest:  OI 2012, Olimpijski rekord Volmerove na 100 metara leptir