Aleksandra Aleksic Photo Predrag Vuckovic

Red Bull uz još jednog olimpijca iz Srbije, krila za kajakaša Aleksandra Aleksića!

Red Bull će od ove godine sarađivati sa kajakašem Aleksandrom Aleksićem, koji će pored Ivane Španović biti drugi sportista iz Srbije koji je dobio krila. Aleksić je do sada osvojio 21 titulu državnog prvaka u svim kategorijama, dvostruki je šampion Balkana, a ujedno i najmlađi kajakaš koji je izborio olimpijsku normu za učešće na OI 2012. godine u Londonu.
Ovaj 21-ogodišnji Šapčanin, prošle godine je posetio i Red Bull trening centar gde je ostvario zapažene rezultate, a od stručnjaka dobio savete koji će mu pomoći da unapredi svoje sportske rezultate.
– Veoma sam srećan što sam postao deo Red Bull sveta! Sama činjenica da se moje ime nalazi među najboljim svetskim sportistima koje kompanija podržava sigurno da će mi biti vetar u leđa tokom priprema i takmičenja. Često sam gledao snimke Red Bullovih sportista i divio se projektima koje su realizovali, pa mi je prosto neverovatno da sada i sam pripadam timu sportista koji su me bezbroj puta ostavili bez teksta. Ono što sam primetio tokom procesa testiranja u Red Bullovom trening centru u Austriji je da je reč o firmi koja ima jasne ciljeve i zna šta želi da postigne i mislim da smo u tome slični. Iz saradnje sa Red Bullom očekujem obostrano zadovoljstvo i uspešne godine koje dolaze – rekao je Aleksić.
On će u nedelju otputovati u Tursku gde će nastaviti prirpreme za predstojeću sezonu, u kojoj ga pored Svetskog kupa očekuju u Evropsko i Svetsko prvenstvo.

Povezana vest:  Tereza Alshamar najverovatnije propušta Olimpijske igre

PHOTO: Predrag Vučković