italija_1VESLANJE
Osvajači medalja o uspehu u Italiji na međunarodnoj regati „Memorijal Paolo D’Aloja“

 

U italijanskom gradiću Pijediluku ovog vikenda naši veslači su učestvovali na međunarodnoj regati „Memorijal Paolo D’Aloja“ i iz italije se vraćaju sa šest odličja. Posle završenih takmičenja pitali smo ih o utiscima i evo šta su momci rekli.

U skifu za lake veslače prvog finalnog dana u subotu Miloš Stanojević je osvojio zlato:

– Pred start trke imali smo jednu želju, da zauzmemo prva dva mesta. Raspored, ko će biti zlatan, a ko srebrni nam i nije bio bitan, samo smo želeli da Srbija bude na prva dva mesta. Na žalost, ovoga puta se umešao Italijan koji je bio brži od Nešića. U toku trke sam imao dosta problema sa zaveslajima, ali sam uspeo da se izborim sa time i da kroz cilj prođem prvi – bio je komentar Miloša Stanojevića.

Nemanja Nešić se u istoj disciplini okitio bronzom:

– Medalja u jakoj konkurenciji je uvek uspeh. Žao mi je što nije bila sjajnija jer sam dobro počeo trku, tokom većeg dela bio u vođstvu. Na žalost, sustigao me je umor i u finišu sam posustao. Drago mi je što smo se obojica našli na postolju čime smo potvrdili da smo tokom pripremnog perioda kvalitetno radili, a verujem da ćemo u nastavku sezone biti dobri i u drugim disciplinama: lakom dubl skulu i lakom četvercu.

Povezana vest:  PLIVANJE, Rajan Lokti suspendovan na 10 meseci

U finalnoj trci dvojaca u izuzetno jakoj konkurenciji Nikola Stojić i Marko Marjanović su stigli do bronze.

– Dobro smo počeli trku, ali smo, kako je odmicala, zbog uslova na stazi počeli da padamo u tempu. Iskusne posade Italije i Grčke, koje godinama veslaju u istom sastavu, su to uspele da iskoriste i obezbede prve dve pozicije. Žao mi je što smo ostali bez zlata, ali ne mogu reći da sam nezadovoljan. U lošim uslovima smo u jakoj konkurenciji stigli do medlje. Ostaje da još u nedelju veslamo u dvojcu, i da se onda lagano pripremamo za Svetski kup – bio je komentar Nikole Stojića.

Serbia Stojic, MarjanovicMarko Marjanović se složio da i pored činjenice da nije osvojeno zlato je prisutno osećanje zadovoljstva i objasnio:

– U situacijama kad ima vetra na vodi se bolje snalaze ekipe koje su uveslanije, koje su dugo zajedno. Stojić i ja radimo od decembra i ovo nije bilo naše najbolje izdanje. Zato i jesam zadovoljan. Da smo u ovoj trci bili u svom najboljem izdanju a kroz cilj prošli kao treći zabrinuo bih se. Ovako, osvojena je medalja i to je najbitnije.

Povezana vest:  Vlada Srbije gradi zatvorene bazene u Kragujevcu i Pirotu

Drugog finalnog dana osvojene su još tri medalje. Goran Jagar je u ime srebrnog četverca prokomentarisao:

– Zadovoljni smo. Nismo dobro počeli trku, od starta smo bili tek četvrti čamac, ali smo na 1.000 metara podigli broj zaveslaja i uspeli da izbijemo na 2-3 mesto. Na žalost Italijani su u finišu, u poslednjih 750m uspešno izveli napad, preuzeli prvu poziciju i zadržali je do kraja trke. Vukoviću i meni je predstavljalo problem i to što smo juče odmarali, nismo veslali u finalu dvojaca, i mislim da se ta pauza negativno odrazila na ovu trku.

U ime bronzanih reč je uzeo Miloš Stanojević:

– Vodili smo tokom većeg dela trka iako uslovi na stazi nisu bili sjajni. Vetar koji je duvao nama je smetao više nego ostalim posadama. Iskreno, mislim da smo svi pomalo iznenađeni ovim plasmanom jer smo mi „laki četverac“. Pokazalo se da možemo da se nosimo sa izuzetno kvalitetnim posadama.

Povezana vest:  Marjanović i Filipović u repesažu

Trka dvojaca bila je izuzetno jaka, a srpska posada je i drugog dana Memorijala „Paolo D’Aloja“ kroz cilj prošla kao treća i osvojila i drugu bronzanu medalju.

– U subotu posle finala dvojaca odlučili smo da probamu drugačiji raspored u čamcu. Prvi put smo sedeli ovako, i mogu reći da sam zadovoljan kako je sve izgledalo na vodi. Bilo je malo bolje nego juče, sredinom trke se videlo da ima još prostora za napredak i dobro smo se držali do poslednjih 300-400 metara. Iskustvo i uveslanost koje imaju Italijani i Grci su bili presudni. Ostaje nam da se do Svetskog kupa na Bledu pripremimo što kvalitetnije kako bi tamo zabeležili što bolji rezultat – istakao je Nikola Stojić.

Marko Marjanović je samo dodao:

– Pjediluko je bio dobra forma. Testirali smo se kroz trke sa veoma kvalitetnim posada Italije i Grčke koje godinama veslaju u istom sastavu. To ej sam krem evropskog veslanja, posade koje su glavni kandidati za odličja na Svetskom prvenstvu. Ovde smo probali i novi raspored u čamcu i mislim da se to pokazalo kao pozitivna promena. Verujem da ćemo na Bledu biti još bolji.