gen sekretar Nebojsa Jevremovic na defileu ucesnika na SP 2003. na AdiBeograd od 30. maja do 1. juna domaćin seniorskog EP u veslanju, jure se rekordi!

Beograd će od 30 maja do 1. juna biti domaćin seniorskog Evropskog prvenstva u veslanju, za seniore. Staza na Adi Ciganliji ugostiće najbolje veslače starog kontinenta, koji će se u muškoj i ženskoj konkurenciji boriti za medalje.
Do sada je na adresu Veslačkog saveza Srbije stigla prijava iz 35 zemalja sa oko 1.000 veslača, trenera i ostalih članova reprezentacija. Po rečima ljudi u VSS posle obavljenih razgovora sa predsednicima evropskih veslačkih federacija, očekuje se da do početka maja bude prijavljeno 40 država.
Ogranak Svetske veslačke federacije, FISA Europe, broji 44 članice a mi očekujemo da čak 40 njih ima predstavnike u određenim disciplinama. Tako da se nadamo rekordu po broju država na do sada organizovanim Evropskim prvenstvima. Staza na Adi će biti spremna, očekuje nas u dogovoru sa JP Ada Ciganlija čišćenje trave u jezeru. Koristim priliku da se zahvalim na finansijskoj i drugoj pomoći Ministarstvu omladine i sporta, kao i Gradskom sekretarijatu za sport Beograda. Poslednju inspekciju FISA imaćemo od 29 aprila do 1. maja, ali mogu sa ponosom da kažem da je gotovo sve već spremno – istako je generalni sekretar Veslačkog saveza Nebojša Jevremović.
Inače, Organizacioni komitet EP 2014. na čelu sa državnim sekretarom za sport Nenadom Peruničićem je u stalnom zasedanju i članovi svojim aktivnostima pomažu na tehničkom delu organizacije ovog velikog događaja.

Povezana vest:  KAJAK, Boltić i Torubarov i Sestre Moldovan srebrne osvojili srebre medelje u u Milanu