tijana bogdanovic ep 2015TEKVONDO
Tijana Bogdanović srebrna na EP u Rusiji

Na seniorskom Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama u Nalčiku, Rusija, Tijana Bogdanović (do 49kg) je osvojila srebrnu medalju! Sa svega nepunih 17 godina, srpska olimpijska nada je u prvom kolu savladala Mađaricu Ivet sa 10:2, u četvrtfinalu je bila bolja od Ukrajinke Soroke sa 8:1. U polufinalu joj je Lucija Zaninović iz Hrvatske predala, dok je u finalu izgubila od Turkinje Jildrim sa 7:12.

Povezana vest:  Sastanak Upravnog odbora Regionalne lige u Zagrebu

– Drugo mesto na EP je odličan rezultat tim pre kada se uzme u obzir da je ovo Tijanino prvo veliko takmičenje u seniorima. Godina je sjajno krenula, od sredine januara išla je na 10 turnira i osvojila 9 medalja. Sledećeg meseca će na svetskoj rang listi biti otprilike 12. na svetu ,a na olimpijskoj 27. Sigurno ce ucestvovati na Evropskom igrama što je jako važno za nju u ovom momentu kada se juri pozicija za odlazak na Olimpijske igre – istakao je Dragan Jović.

Povezana vest:  TEKVONDO, 12. TROFEJ BEOGRADA, Praznik tekvondoa u Beogradu

Iako veoma mlada, Tijana shvata koliko je ozbiljan cilj pred nju postavljen.

– Ovo je moje prvo veliko takmičenje u seniorima i prva velika medalja. Za sada sve što smo trener Gale I ja zacrtali ide dobro. Ovo mi je bio sedmi put da se borim protiv odlične Turkinje Yildrim, ovaj put je ona imala više sreće i pobedila, ali zadovoljna sam. Sada nastavljam da se spremam za svetsko prvenstvo koje je najvaznije takmicenje za kvalifikacije za Olimpijske igre – istakla je Bogdanovićeva.

Povezana vest:  Tajson se vraća u ring 12. septembra u egzibiciji protiv Džonsa

Drugog takmičarskog dana na tatami izlazi Nikola Vučković (do 68kg). Na poslednjem EP bio je na korak do medalje.