motorno letenjeTrstenik domaćin državnog prvenstva u reli letenju
 
Prvo ovogodišnje takmičenje za pilote opšte avijacije održaće se predstojećeg vikenda na sportskom aerodromu u Trsteniku, gde će se u organizaciji Vazduhoplovnog saveza Srbije i Aero kluba „Trstenik“ motorni piloti nadmetati za najboljeg u državi.
Da bi došli do titule državnog prvaka, piloti će prethodno morati da se izbore za najbolji rezultat u tri discipline: izviđanje, vremenska tačnost i precizno sletanje. Prema satnici takmičenja, za petak 19. septembar je predviđen dolazak i registracija takmičara, u subotu 20. septembra je otvaranje prvenstva i izvršenje takmičarskih zadataka, a za nedelju 21. septembar je planirano proglašenje pobednika takmičenja.
Aktuelni državni prvaci u reli letenju su tandem iz Paraćina – Ljubiša Naumović i Aleksandar Godić, koji su suvereni na ovoj poziciji već dve godine. Da li će neko uspeti da im poljulja ustaljenu poziciju ostaje da vidimo u Trsteniku, a ubrzo zatim, početkom oktobra ćemo imati priliku da saznamo ko su novi državni prvaci i u preciznom sletanju motornih pilota, drugoj disciplini ovog sporta.
Povezana vest:  STRELIČARSTVO, Mioković sa državnim rekordom prošao kvalifikacije na EŠ u Poreču