nju delhi

Azijski strelci iz Nju Delhija nišane Rio

Međunarodna federacija sportskog streljaštva (ISSF) saopštila je da je indijski grad Nju Delhi izabran za domaćina „Azijskih olimpijskih kvalifikacija“. Održaće se od 25. januara do 3. februara 2016.
Međunarodi olimpijski komitet (MOK) 29. oktobra suspendovao je za olimpijske vize i „em – ku – es“ Prvenstvo Azije (sve discipline) koja je održano u Kuvajtu od 1. do 12. novembra, jer je Olimpijskom komitetu Kuvajta „zabranjeno svako angažovanje u olimpijskom pokretu“. Problem sa OK Kuvajta izazvalo je mešanje vlade u izbore u sportskim organizacijama ove zemlje.
U saopštenju ISSF se kaže da je ukupno pet gradova konkurisalo za olimpijske kvalifikacije posle suspenzije Prvenstva Azije, da su tri imala kompletne kandidature i da je, na kraju, izabran Nju Delhi u kome će se, vazdušnim i MK oružjem, kao i u gađanju glinenih golubova, azijskim strelcima podeliti 35 olimpijskih viza.
ISSF će nacionalnim streljačkim fedaracija iz Azije, pokriti troškove boravka (spavanje i ishrana) kao i transportne troškove u Nju Delhiju za maksimum pet strelaca u disciplini (tri u konkurenciji i dva za „em – ku es“) po jednog zvaničnika za discipline puškom, odnosno pištoljem i jednog za glinene golubove. Svi ostali članovi delegacija moraju da plate troškove boravka po cenovniku hotela koje ponude organizator u kategoriji od tri do pet zvezdica. Neće se naplaćivati bilo kakve takse za učešće. Nacionalne federacije plaćaju samo prevoz do Nju Delhija.
Konačan program takmičenja biće napravljen u saradnji sa Streljačkom federacijom Indije i objaviće se početkom decembra.

Povezana vest:  U Dortmundu i Novom Sadu punom parom za Čangvon