Ugostiteljska scena u Beču bogatija je za brojne nove lokacije i jednu manifestaciju – festival koktela.

Novootvorena letnja terasa „Hohhaus Herengase“ (Hochhaus Herrengasse) na poslednjem spratu bečkog solitera mogla bi da postane jedna od omiljenih lokacija u gradu. Zgrada je sagrađena u periodu od 1931 – 1932. godine i sa svojih 52 metra visine važila je za najviši soliter tadašnjeg Beča. Budući da je ovaj bar smešten u samom gradskom jezgru, nedaleko od baroknog trga sv. Mihajla (Michaelerplatz), sa lokacije se pruža spektakularan pogled na grad.

Povezana vest:  Uređeno dvorište škole za decu sa posebnim potrebama

Festival koktela „Liquid Market održaće se od 11. – 13. jula 2019. godine u Beču, a 70-ak barova iz Beča i inostranstva predstaviće tom prilikom svoje najbolje koktele. Glavno mesto dešavanja biće klub Folksgarten (Volksgarten) u istoimenom parku. Ulaznice za festival nalaze se u prodaji po ceni od 89 evra za trodnevni događaj ili 39 evra po danu.

Bašta bara „Klajnod“ (Kleinod) otvorena je od proleća do jeseni i u njoj se služe hladni napici i lagana jela inspirisana francuskim Mediteranom, kao što su kiš, salate ili flambirani tart. Ova romantična bašta sa terasom nalazi se u najstarijem parku grada Beča, „Am Ring“.

Povezana vest:  FESTIVAL SIREVA OVOG VIKENDA U MIKSER HOUSEU

Isključivo po sunčanom vremenu otvoren je „Heldenbar“ na Trgu heroja ispred Etnološkog muzeja. Ovde se svakog dana osim srede od 1. maja do 15. septembra služe raznovrsni kokteli i piće.

Krajem aprila 2019. godine u Beču je otvoren hotel „Andaz Vienna am Belvedere“. Ovaj hotel u nordijskom stilu nalazi se u blizini Glavne železničke stanice i dvorskog kompleksa Belvedere, a dizajnirao ga je jedan od najpoznatijih arhitekata današnjice,  Renco Pijano (Renzo Piano). Na šesnaestom spratu hotela Andaz nalazi se bar „Aurora“ što znači „nordijska svetlost“. Pored kreativnih koktela i skandinavski inspirisanih grickalica, ovo je idealno mesto za posmatranje Beča i okoline upravo zbog centralne lokacije.

Povezana vest:  ReFORMA - Art, Craft & Design - PRODAJNA IZLOZBA UNIKATA @ Galerija Eurocentar, 10-12. oktobra

Više informacija na:

www.liquidmarket.bar

www.hochhausherrengasse.at

www.kleinod.wien/stadtgarten

www.heldenbar.wien

www.andazviennaambelvedere.at

Foto 1 – Skybar, Hotel Andaz Vienna Am Belvedere, Vienna © 2019 Hyatt Corporation

Foto 2 – Das Loft Bar & Lounge, SO/ VIENNA © WienTourismus/Christian Stemper