radnicki kup trofej

Radnički u finišu ispustio pobedu protiv Juga

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca odigrali su nerešeno protiv Juga u Dubrovniku 7:7 (2:2, 2:0, 3:3, 0:2) u četvrtom golu Triglav lige za prvaka.
Kragujevčani su bili na pragu senzacije protiv favorizovanog rivala, ali je iskusni Miho Bošković 12 sekudi pre kraja realizovao peterac i doneo remi Jugu.
Trener Radničkog Uroš Stevanović nije mogao da računa na petoricu standardnih igrača, pa je uloga austrajdera bila još izraženija u okršaju sa jednim od najjačih evropskih timova. Ipak, mladi tim Radničkog je još pokazao da može da se nosi sa bilo kojim rivalom, bez obzira u kom sastavu igra.
Vicešampion Srbije je odlično otvorio utakmicu na „Gružu“, diktirao tempo i ubrzo stekao dva gola prednosti. Na golu se razbranio Zdravko Radić, koji je imao čak 17 odbrana, i Radnički je imao četiri gola viška u drugom poluvremenu (7:3).
U nastavku napad je zatajio, što je iskusna hrvatska ekipa znala da kazni i preko Paula Obradovića i Boškovića izvuče remi.
Upravo su Bošković i Obradović bili najefikasniji sa po tri gola, jedan je dodao Nikša Dobud, dok su se u Radničkom Dušan Marković, Srđan Vuksanović i Ivan Basara u strelce upisali po dva puta, a jednom Marko Ćuk.

Povezana vest:  Vaterpolisti Radničkog dobili derbi protiv Partizana