nepokoreni

Film Anđeline Džoli „Nepokoren“ u bioskopu od 16. aprila

Epska filmska drama „Nepokoren“ (Unbroken), u režiji Anđeline Džoli, stiže u naše bioskope 16. aprila, najavio je danas distributer „Taramaunt“.
Oskarovka Džoli je i producirala film po istinitoj priči o životu olimpijca i ratnog heroja Luisa Zamperinija (igra ga Džek O’Konel), koji je, uz još dva člana posade, preživeo u čamcu 47 dana posle pada aviona u Drugom svetskom ratu, da bi ga zatim uhvatila japanska mornarica i poslala u logor.
Adaptiran po uzoru na popularni roman Lore Hilenbrand (kod nas ga je objavila Laguna), „Nepokoren“ oživljava na velikom platnu neverovatnu, ali stvarnu priču o žilavoj snazi ljudskog duha.
Smešten u period kad je svet na ivici Drugog svetskog rata, film prati putovanje Luija od bezbrižnog malog dripca do prkosnog ratnog zatvorenika koji će postati svetionik nade za naciju koja se našla u svetskom konfliktu. Njegova priča, koja je samo jedna u nizu brojnih priča o vojnicima koji su promenili izgled istorije 20. veka, govori o tragediji koja postaje trijumf i pravi je primer nečije borbe da se izbori sa nesrećama.
Pored O’Konela, u filmu su i Domnal Glison i Fin Vitrok u ulogama Fila i Meka – avijatičara s kojima je Zamperini izdržao nekoliko opasnih nedelja u čamcu na otvorenom Pacifiku, zatim Geret Hedland i Džon Magaro, ratni zatvorenici koji će se neočekivano zbližiti za vreme zatočeništva, Aleks Rasel koji igra Zamperinijevog brata, a u svom prvencu na engleskom jeziku našao se japanski glumac Mijavi kao brutalni čuvar kampa poznat po nadimku Ptica.
Scenario potpisuju Džoel i Itan Koen, Vilijam Nikolson i Ričard La Gravenese.

Povezana vest:  Tom Ford najavio komičan nastavak filma A Single Man