Carla_Bruni-SarkozyFrancuska „prva dama“ igra u filmu Vudija Alena „Ponoć u Parizu“

 

 

Da slave nikad nije dosta svedoči Karla Bruni Sarkozi, aktuelna „prva dama“ Francuske, poznata sa modnih pista i „duplerica“, estradnih koncerata i iz tabloida, a koja upravo pokušava da bude upamćena i kao glumica.

Dugonoga i prelepa 42-godišnja Karla ima ulogu u romantičnoj komediji holivudskog sineaste Vudija Alena „Ponoć u Parizu“, čije je snimanje počelo u „gradu svetlosti“. Priča prati porodicu koja dolazi u Pariz u potrazi za poslom, a zaplet je oko dvoje verenika koji su uvereni da su tuđi životi zanimljiviji od onog koji oni žive.

Karla ima malu sporednu ulogu, glumi „direktorku muzeja“ u filmu u kome igraju holivudske zvezde kao što su dobitnica „Oskara“ Marion Kotijar, Oven Vilson, Keti Bejts, Ejdrijen Brodi, Rejčel Mekadams…

Povezana vest:  Premijera filma "Besmrtnici" 16. novembra

Filmskoj ekipi je prijala poseta francuskog predsednika Nikole Sarkozija koji je ostavio državničke poslove i došao da bodri suprugu, ali im rad sa Karlom, po svemu sudeći, neće biti lak. Ni Parižanima neće biti baš sve potaman.

Nekoliko časova su snimane scene u kojima se pojavljuje Karla, uglavom u društvu proslavljenog Ovena Vilsona. Zbog scena u maloj prodavnici u pariskom Petom arondismanu, saobraćaj je bio potpuno zaustavljen.

Sve je stalo i na čuvenoj Levoj obali, u blizini Panteona, gde inače sve vrvi od turista, kada je Karla snimala jednu scenu čak 35 puta. U toj sceni ona nema nikakvu repliku već samo treba da šeta, što je inače ranije radila kao manekenka.

Povezana vest:  Rajan Goslin i Mila Kunis u adaptaciji "Pedeset nijansi"

-Karla je izgledala kao da se napreže dok je gledala ravno u kameru, što se nimalo nije svidelo Vudiju Alenu – rekao je jedan od očevidaca, prenele su novinske agencije, ističući da je većina prisutnih na snimanju posmatrala francuskog predsednika.

Ponavljanje scene u kojoj Karla šeta je „izludelo“ režisera Vudija Alena, koji je inače izjavio da je „Karlin fan“. On je u jednom intervjuu na pitanje koga bi želeo da vidi do kraja života: Dalaj Lamu ili kraljicu Engleske, odgovorio bez premišljanja: Karlu Bruni.

„Ona ima harizmu i prenosi je na scenu gde god se pojavi. Neodoljivo želim da joj pružim ulogu u svom filmu“, citirane su reči Vudija Alena na sajtu Karle Bruni Sarkozi.

Povezana vest:  Otvorena izložba FILMOVI KOJE SMO VOLELI

-Nisam ja glumica. Možda ću biti apsolutno grozna – izjavila je nedavno Karla u intervjuu za TV kanal plus.

-Međutim – dodala je ona – nisam mogla da propustim priliku poput ove. Kada budem baka, volela bih da pokažem unucima kako se snimala sa slavnim Vudijem Alenom.

Uloga u filmu Vudija Alena nije prvo Karlino pojavljivanje na filmu – učestvovala je 1994. u filmu Roberta Altmana „Spremno za nošenje“ i 1998. u filmu „Paparaci“ Alena Berberijana. Oba puta je igrala samu sebe, odnosno manekenku i foto-model.

Filmsko iskustvo, inače, ne manjka njenoj porodici, jer joj je sestra Valerija Bruni Tedeski glumica i režiserka.