Uprkos protestima radikalnih pravoslavnih vernika protiv kontroverznog ruskog filma “Matilda” u blizini bioskopa u Moskvi, gde je 24. oktobra održana njegova premijera, novo ostvarenje cenjenog reditelja Alekseja Učitelja od danas će se naći na repertoaru većine bioskopa širom Rusije.

Samo sedam dana nakon početka distribucije u Moskvi, najiščekivaniji ovogodišnji ruski blokbaster biće premijerno prikazan 2. novembra u Sava centru sa početkom u 20 časova na drugoj filmskoj reviji Cinemafest, koju će svečano otvoriti junakinja filma Mihalina Oljšanska. Najpopularnija poljska glumica otkriva da se raduje dolasku u Beograd i preporučuje srpskoj publici da pogleda “Matildu”, ubeđena da će ih njena iskrena i strastvena ljubavna priča opčiniti.

Povezana vest:  Glumački par Džoli - Pit , koji ima šestoro dece, ne planira prinove

– Film je rađen po istinitim događajima i na najlepši način dočarava emocije dvoje mladih ljudi koji pokušavaju da pronađu svoje mesto pod suncem, u vremenu koje je bilo najveći neprijatelj njihovoj romansi. Pre snimanja nisam bila upoznata sa tematikom filma, ali prilikom spremanja uloge pročitala sam mnogo tekstova i knjiga o ovoj ljubavnoj priči i shvatila sam da je ona jedna od onih koje će živeti večno –poručuje Mihalina Oljšanska.

Povezana vest:  Teri Gilijam: Adaptirati "12 majmuna" u seriju je glupo

U sumrak carske Rusije rodila se jedna od ljubavi koje menjaju svet. Primabalerina Boljšoj teatra Matilda Kšesinska i poslednji ruski car Nikolaj Aleksandrovič, u vrtlogu strasti, umetnosti i zabranjene ljubavi stvorili su legendu koja prevazilazi sve granice vremena i prostora. Izbor srca uvek je ispravan, ali sme li se njime voditi i vladar imperije na kolenima. Da li je moguća ljubav plemića plave krvi i obične plesačice? “Matilda” je kontroverzna istorijska saga, zasnovana na istinitoj priči o naličju ruskog carskog dvora, poslednjim danima najveće moderne svetske imperije, ali i o baletu, stvaranju čuvenog Boljšoj teatra i ljubavi koja nikada ne umire.film, odobrilo njegovo prikazivanje, a 50 najvećih ruskih režisera dalo je podršku Učitelju. 

Povezana vest:  Bezimeni sa Liamom Neesonom na prvom mestu američke box-office liste

Karte za premijeru filma “Matilda” su već u prodaji na blagajnama Sava centra i prodajnim mestimaEventima, dok će se od sledećeg dana ovo ostvarenje naći na redovnom repertoaru bioskopa širom Srbije u distribuciji Dexin filma.