Besa-01Karanović:Velika čast, ali šanse za Oskara male

 

Reditelj Srđan Karanović, čiji je film „Besa“ odabran da predstavlja srpsku kinematografiju u nadmetanju za američku nagradu Oskar za najbolji film sa neengleskog govornog područja izjavio je da ga je ta vest veoma obradovala, ali i ocenio da njegov film nema šansi da se upusti u stvarnu trku za tu prestižnu nagradu.

Povezana vest:  Ališa Silverston i Kristofer Voken u komediji o bogovima

-Vest me je naravno, vrlo obradovala, to je za mene velika čast. Mislim da će to u velikoj meri doprineti da se ovde kod nas film još bolje zapamti, ili možda još bolje gleda kada se pojavi na televiziji ili na DVD-iju, poštio je već bio u bioskopskoj distribuciji – rekao je Karanović Tanjugu.

Povezana vest:  U Londonu na leto počinje snimanje filma Thor 2!

On je, međutim, ocenio da su kada je u pitanju stvarna trka za Oskara šanse vrlo male. „Nisu možda ni teoretske“, dodao je naš poznati reditelj, napominjući da će u toj trci učestvovati bar 150 filmova iz celog sveta koji će u većini slučajeva „predstavljati mnogo egzotičnije, zanimljivije i kulturnije zemlje, nego što je naša“.

Povezana vest:  KARTE ZA "SNEŽANU I LOVCA" PUŠTENE U PRODAJU!

-Veliko je pitanje, naravno, da li će članovi filmske akademije u Americi, uopste i odgledati naš film, jer oni biraju šta će da gledaju. A skretanje pažnje na filmove iz malih zemalja se, naravno, postiže značajnim planiranim lobiranjem i ulaganjem priličnih sredstava. Plašim se da naša država i naša kultura, za to nisu zainteresovani u pravoj meri – rekao je Karanović.