Jankov i Ivanovic

Danijela Jankov i Ivan Ivanović prošli X-men test

Poznata domaća lica TV Prva Danijela Jankov i Ivan Ivanović pridružili su se ekipi međunarodnih novinara na nosaču aviona „Intrepid“ ukotvljenom u dokovima Njujorka, gde su prošli dvodnevnu obuku za sticanje X-men veština, i tako postali prva klasa X-men regruta.

Obuku su povodom filma „X-men: Prva klasa“, koji će se na bioskopskom repertoaru naći od 2. juna, organizovali „Twenieth Century Fox“ i domaći distributer „MCF MegaCom Film“.

Ova obuka imala je za cilj da učesnicima dočara kako izgleda snimanje jednog od „X-men“ filmova. Svi detalji obuke isplanirani su kako bi se što vernije dočarala atmosfera filma „X-men: Prva klasa“, čija je radnja smeštena u šezdesete godine XX veka, tokom perioda Kubanske krize.

Povezana vest:  Povoljan provod za celu porodicu tokom vikenda na 8. KIDS FESTU

Brod „Intrepid“ na kome je održana obuka je 270 metara dugačak nosač aviona iz perioda Hladnog rata, usidren na Intrepid skveru, sa izvanrednim pogledom na njuujorške nebodere. Na ovaj brod učesnici su sleteli vojnim helikopterima obeleženim znakom X. Na nosaču aviona sačekalo ih je osoblje odeveno u stilu šezdesetih, u ulogama službenica i službenika, vladinih tajnih agenata, vojnih funkcionera.

U sali za sastanke koja podseća na konferencijske sale tajnih službi iz doba Hladnog rata učesnicima je ukratko objašnjeno koja pravila treba da poštuju i šta ih sve očekuje tokom dva dana boravka na brodu. Ovde su upoznali i „mutante“ koji će im biti tutori tokom obuke, među kojima su veštaci borilačkih veština, parkura, slobodnog letenja.

Na palubi „Intrepida“ učesnici akcije imali su prilike da vetaljno prouče SR-17 Blackbird, dobro poznatu letelicu iz svih X-men filmova, kao i još niz letelica koje svedoče o vremenima vojne istorije.

Povezana vest:  Džejms Kameron najavio 3D verziju Titanika

Nakon noćenja u kabinama za posadu na brodu, obuka je započela ujutru u petak, 20. maja, a nastavila se tokom subote 21. maja.

Tokom ova dva dana, učesnici su prošli kroz nekoliko lekcija.

{vsig}X_MEN{/vsig}

Lekcija 1: Susret sa letećim „mutantima“ na palubi i slobodno trčanje

Koristeći prednosti piste na nosaču aviona, tim svetskog ambasadora parkura (slobodnog trčanja) Sebastijana Fukana (Sebastean Foucan) vežbao je sa  učesnicima neke od  veština ove zahtevne discipline, koje se mogu koristiti za brzo kretanje i simulaciju letenja.

Lekcija 2: Mutanti i visoka voltaža

U vizuelno opčinjavajućoj vežbi regruti su obukli specijalna odela i naučili da, koristeći teslin transformator, „bacaju munje“ u pravcu njujorških nebodera. Ovaj transformator omogućio je „mutantima“ da kroz vrhove prstiju usmeravaju elektricitet stvarajući male munje, sa sjajnim i dramatičnim efektom .

Povezana vest:  Pogledajte prvi trejler za film "Bezimeni"!

Lekcija 3: Adrenalin slobodnog leta

Gigantski tunel instaliran je na palubi kako bi kako bi regrutima omogućio iskustvo koje oduzima dah – slobodno letenje sa pogledom na Njujork. Ovo autentično mutantsko iskustvo zahteva kontrolu nad pokretima i dobru koordinaciju celog tela.

Lekcija 4: X-men borba

Koordinator scena borbe i kaskadera, Tom Straters (Tom Sthruters), pokazao je učesnicima X-men obuke niz trikova iz borilačkih veština. U ovom napetom i uzbudljivom finalu obuke, regruti koji su učili mutantske veštine borili su se jedni protiv drugih, koristeći sve što su naučili.