Pahuljica_5

Povoljan provod za celu porodicu tokom vikenda na 8. KIDS FESTU

Najpopularniji dečiji festival zabave, 8. Dečiji filmski festival KIDS FEST traje tokom vikenda 20. i 21. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Deca i odrasli imaju priliku da gledaju zanimljive filmove za decu i mlade iz celog sveta po veoma povoljnim cenama, znatno nižim od regularnih cena za bioskopske projekcije. Zavisno od bioskopa i vrste projekcije (2D ili 3D), cene karata se kreću od 160 do 370 dinara.

Povezana vest:  Film „Meso“ zatvara festival u Čikagu i prvi European Film Challenge u BiH

Do nedelje, 21. oktobra, 8. KIDS FEST dešava se u beogradskim bioskopima  „Cineplexx Delta City“, „Kolosej“ i „Roda Cineplex“, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, kao i u Nišu u bioskopu „Vilin Grad“.

Dečiji filmski festival KIDS FEST tradicionalno je dobra prilika da se u bioskopima gledaju zanimljivi dokumentarci o prirodi, koji se retko nađu na redovnom bioskopskom repertoaru. Iz Velike Britanije stiže film „Kralj pingvina 3D“, a iz Francuske „Beni se vraća kući“, priča o zarobljenom bonobo majmunu koji se vraća u divljinu.  Među animiranim filmovima tu su „Gumeni Tarzan 3D“, „Marko Makako“, „Priča o delfinu sanjaru“, „Vanila gorila“ i „Igračke sa tavana“.

Povezana vest:  Mo'Nik saopštava nominacije za Oskare

Za malo stariji školski uzrast tu su igrani filmovi „Rat dugmića“, „Tajna kuće krokodila“, „Kauboj“, „Tata vrati se kući“, „Mali vukodlak“, „Ledeni zmaj“, kao i „Tvigson u nevolji“.