Ben-Foster

Ben Foster kao Goti mlađi

 

Američki glumac Ben Foster igraće Džona Gotija Juniora u filmu „Gotti: In The Shadow of my Father“, objavljeno je na sajtovima koji prate filmsku industriju. U filmu o mafijaškoj porodici koji režira Bari Levinson, Džona Gotija Starijeg igraće Džona Travolta, a na spisku glumaca su i Al Paćino i Keli Preston.

Levinson snimanje filma čiji je scenarista Džejms Tobak, počinje u Njujorku, u januaru. Odobrenje za snimanje dao je Džon Goti Mlađi, pošto će priča o gangsterskoj porodici biti prikazna kroz njegov odnos s ocem, ozloglašenim šefom klana Gambino.

Povezana vest:  Ašer spreman za ulogu Šugar Rej Leonarda

Goti Stariji, poznat i pod nadimkom „Teflon Don“ zbog sposobnosti da izmakne pravdi, napokon je ipak osuđen za ubistvo, reketiranje i iznudu. Umro je u zatvoru 2002. dok je služio doživotnu kaznu. Foster (29) je poznat po ulogama u ostvarenjima „Mehaničar: plaćen da ubija“, „U 3.10 za Jumu“ i „Isk men: poslednje uporište“.

Levinson, koji je u rediteljskoj stolici zamenio Nika Kasavetesa, ima iskustvo sa gangsterskim filmovima: režirao je „Bagzija“ za koji je scenario pisao Džejms Tobak. Dobitnik Oskara za režiju „Kišnog čoveka“, Levinson je poznat i po filmovima „Ne znate vi Džeka“, „Igračke“, „Avalon“ i „Dobro jutro, Vijetname“.

Povezana vest:  Marion Kotijar i Kventinu Tarantinu nagrade u Palm Springsu

Projekat „Goti“ suočava se i sa kontroverzama: Džo Peši je pre izvesnog vremena tužio producentsku kuću Fjore films od koje traži tri miliona dolara koliko mu je bilo obećano za ulogu koja je potom izbačena iz priče.

Glumac je u tužbi naveo da mu je umesto toga ponuđena manja rola uz manji hororar i optužio kompaniju da je njegovo ime zaloupotrebila u reklamne svrhe.

Povezana vest:  Praskozorje režira Van Sant ili Coppola?!