Ustanicka_ulica_3

Premijera filma „Ustanička ulica“

 

Igrani film „Ustanička ulica“ u režiji Miroslava Terzića premijerno je prikazan večeras u Centru „Sava“ pred mnogobrojnom publikom. Zbog specifične teme ovaj film je izazvao veliko interesovanje još tokom snimanja, a premijeri su prisustvovali i ministar odbrane Dragan Šutanovac, tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević i njegov zamenik Bruno Vekarić, kao i mnogobrojne ličnosti iz kulturnog i javnog života Srbije.

Povezana vest:  Gaj Pirs u filmu o ljubavi i braku

Politički i psihološki triler sa elementima drame naslovljen je po adresi Specijalnog suda i prati istragu ratnih zločina s početka 90-ih godina 20. veka. Scenaristima Ðorđu Milosavljeviću i Nikoli Pejakoviću stručni saradnik za ovu temu bio je novinar Filip Švarm.

Glavni lik je mladi tužilac Dušan (Gordan Kičić) koji od šefa (Rade Šerbedžija) dobija naizgled zatvoren slučaj o ratnim zločinima i sticajem okolnosti nalazi pripadnika nekadašnjih paravojnih formacija (Uliks Fehmiu), koji živi sa lažnim identitetom.

Povezana vest:  Kelan Lutz voleo bi da snimi još nastavaka "Sumrak" sage: "Praskozorje" nije kraj?

Tragovi vode do visokih krugova u policiji i pravosuđu, uz teške posledice po Dušanovu porodicu. Pored glavnih glumaca, uloge igraju Jelena Ðokić, Milica Mihajlović, Predrag Ejdus, Petar Božović, Bojan Žirović, Aleksandar Ðurica, Marko Janjić, Miki Krstović, Marko Baćović.

„Ustanička ulica“ je prvi realizovani projekat u produkciji Kičićeve kompanije „Filmkombajn“.  Na redovnom bioskopskom repertoaru biće od 15. marta.

Povezana vest:  Daren Aronofski bi mogao da režira 'Wolverine 2'