LG_Optimus_One_with_GoogleLG lansirao nove Optimus smart telefone sa najnovijom Android platformom
LG Electronics (LG) lansirao je na tržište LG Optimus One i LG Optimus Chic, dva smart telefona iz svoje nove Optimus serije smart uređaja. Telefoni poseduju Android 2.2 (Froyo) platformu i optimizovani su za Google Mobile Services, što ukazuje da će doneti vrhunsko iskustvo korišćenja smart telefona uz pristupačnost za sve veći broj potrošača koji nameravaju da kupe svoj prvi smart telefon.
LG Optimus One i LG Optimus Chic su među prvim smart telefonima na tržištu sa Android 2.2 (Froyo) – najnovijom verzijom Android platforme, koja omogućava dva do tri puta brže i lakše pretraživanje interneta, učitavanje web strana, pop-up aplikacija, kao i obavljanje više zadataka u isto vreme (multi-tasking).
Uređaji takođe omogućavaju biznis korisnicima lakše sinhronizovanje sa Outlook kalendarom radi bolje efikasnosti, a takođe nude mogućnost kreiranja Wi-Fi hot-spot pristupa internetu, za share-ovanje 3G konekcije sa drugim Wi-Fi uređajima. Novi Optimus telefoni su optimizovani za popularne Google Mobile servise, uključujući Google Voice Search™, Google Voice Actions™, Google Goggles™, Google Shopper™ i Google Maps™ sa navigacijom, a takođe omogućavaju pristup Android Market-u na kojem se nalazi više od 80,000 aplikacija.
LG Optimus One i LG Optimus Chic razvijeni su na osnovu rezultata istraživanja koji pokazuju da potrošači koji po prvi put koriste smart telefone imaju veliku potrebu za pretraživanjem i pristupom informacijama, kao i popularnim aplikacijama. Kao rezultat toga, osnovne funkcije ova dva telefona su trenutno pretraživanje informacija i podataka, i raznovrsni paketi aplikacija, uključujući Google Mobile Service, pa čak i savete o kvalitetu aplikacija.
„LG nudi ulaz u svet smart telefona svojim LG Optimus One i LG Optimus Chic modelima koji pružaju karakteristične prednosti smart telefona u intuitivnom i pristupačnom obliku”,  izjavio je Skot An (Skott Ahn), izvršni direktor i predsednik kompanije LG Mobile Communications. „Vizija LG kompanije je da pomogne ljudima da brzo i lako pristupaju informacijama, bez obzira na to gde se nalaze. Verujemo da će Optimus serija telefona imati značajnu ulogu u ostvarivanju naše vizije”, dodao je An.
LG Optimus One: Stvaranje novijeg i boljeg smart telefon iskustva
U kreiranju LG Optimus One modela, u saradnji sa Google-om, LG-ev tim stručnjaka za istraživanje i razvoj stvorio je i optimizovao uređaj za Froyo platformu i Google Mobile Services. Stvoren je smart telefon koji spaja izvanredni dizajn i lakoću korišćenja, i time predstavlja odličan izbor za korisnike koji su novi u svetu smart telefona.
Pored toga što ga odlikuje zabavan i intuitivan korisnički interfejs, LG Optimus One takođe sadrži i ekskluzivni LG App Advisor, savetnik koji svake dve nedelje preporučuje 10 visoko rangiranih aplikacija. Jedinstveni LG korisnički interfejs i moderno dizajnirani dodaci, kao što je car-kit postolje, pružaju korisnicima lakši i intuitivniji način da uživaju u svim pogodnostima potpuno nove Froyo platforme.
Telefon poseduje kameru sa Face tracking sistemom i Smile shot funkcijom, 3.2 inča široki HVGA ekran i izdržljivu bateriju sa kapacitetom od 1500mAh.
LG_Optimus_ChicLG Optimus Chic: Najbolji smart telefon za kupce sa stilom
Zaobljeni oblik LG Optimus Chic modela obezbeđuje olakšano rukovanje, a njegove varijante u dve boje čine ga elegantnim i otmenim kao i osoba koja ga nosi. Tasteri osetljivi na dodir dopunjuju uglađeni i minimalistički izgled ovog smart telefona.
LG Optimus Chic takođe nudi jedinstvenu on-screen funkciju koja omogućava korisnicima da pristupaju i kontrolišu telefon preko svog računara. Dodatno, putem LG Air Sync-a ovaj model pruža korisnicima mogućnost da bežično sinhronizuju kontakte, fotografije i ostale značajne informacije sa računarom i online bazama podataka. Budući da je kompatibilan sa DLNA™ (Digital Living Network Alliance), multimedijalni sadržaj se može jednostavno i lako podeliti sa drugim DLNA™ sertifikovanim uređajima, kao što su televizori, audio-video sistemi i laptop računari.
Povezana vest:  Lenovo najavio inovativni IdeaPad YOGA preklopni uređaj