LG Electronics (LG) i Microsoft sklopili su protokol o saradnji u cilju unapređenja i daljeg razvoja poslovanja u sferi autonomnih vozila i sistema za informisanje i zabavu kompanije LG. Uslovi partnerstva predviđaju da će LG ubrzati transformaciju svoje postojeće digitalne platforme za autoindustriju, koja se smatra ključnim pokretačem rasta kompanije, uz pomoć tehnologija Azure cloud i veštačke inteligencije (AI) kompanije Microsoft, kao i budućeg softvera za autonomnu vožnju kompanije LG.

LG će primeniti AI tehnologiju kompanije Microsoft na svojim naprednim sistemima asistencije vozaču (ADAS) i proizvodima kao što su kamera za praćenja statusa vozača (DSM) i višenamenska prednja kamera, i uključiti Virtual Assistant Solution Accelerator kompanije Microsoft u sisteme za informisanje i zabavu. Takođe, uz pomoć servisa Azure Data Box, podaci prikupljeni tokom vožnje mogu automatski da se učitaju da bi se formirala baza koja pomaže da softver za autonomnu vožnju postane još pametniji.

Povezana vest:  Novi Huawei Watch GT 2 Pro od danas dostupan u prodaji!

Pored toga, LG planira da izgradi prostor za inovativni digitalni razvoj i testiranje primene najmodernijih tehnologija. Računarstvo visokih performansi (HPC) i grafička procesorska jedinica (GPU) koje podržava Microsoft Azure drastično će skratiti vreme potrebno AI softveru kompanije LG za autonomnu vožnju za učenje i evoluiranje. Sistemima za autonomnu vožnju obično je potreban najmanje ceo dan da savladaju šeme ulica i saobraćaja u gradovima, što će se, uz pomoć tehnologije Azure, svesti na samo nekoliko minuta.

Azure može da pomogne softveru za autonomnu vožnju da nauči različite obrasce ponašanja vozača u vožnji, kao i da prepozna i razlikuje pešake i druge predmete. Integracija AI softvera za autonomnu vožnju podržanog tehnologijom Azure u ADAS, u velikoj meri poboljšaće i performanse DSM i višenamenske prednje kamere.

Povezana vest:  HUAWEI P40 PRO i WATCH GT 2 osvojili prestižne EISA nagrade

Pored sposobnosti da obučava AI softver za autonomnu vožnju, Azure takođe ima glasovni Virtual Assistant Solution Accelerator sa AI servisima. Uz pomoć tehnologije Azure, sistem kompanije LG za informisanje i zabavu u vozilu omogućiće vozačima da lako i brzo provere uslove za vožnju na putevima, potraže restorane u blizini, odaberu i puste omiljene pesme i još puno toga.

Očekujemo da će kombinacija napredne cloud infrastrukture kompanije Microsoft sa automobilskim komponentama kompanije LG koje beleže brz rast, ubrzati razvoj autoindustrije autonomne vožnje u celini”, rekao je Kim Đin-jong (Kim Jin-yong), predsednik Vehicle Component Solutions Company kompanije LG. „Uvereni smo da će kombinacija tehnologija kompanija Microsoft i LG dovesti do nove prekretnice u razvoju veštačke inteligencije koja se koristi u autonomnoj vožnji”.

Povezana vest:  Nova atrakcija na bečkom aerodromu „Birdly

Udruženi LG i Microsoft mogu da pomognu da se definiše budućnost prevoza”, rekao je Sandžaj Ravi (Sanjay Ravi), generalni direktor za automobilsku industriju u kompaniji Microsoft. „Zajedničkim snagama možemo da omogućimo proizvođačima automobila da ponude diferencirane doživljaje mobilnosti, kreiraju nove usluge i prilike za ostvarivanje prihoda, kao i da proizvode bezbednija, inteligentnija i održivija vozila”.