LG sklapa partnerstvo sa kompanijom Microsoft u cilju ubrzanja revolucije u automobilskoj industriji

///LG sklapa partnerstvo sa kompanijom Microsoft u cilju ubrzanja revolucije u automobilskoj industriji

LG sklapa partnerstvo sa kompanijom Microsoft u cilju ubrzanja revolucije u automobilskoj industriji

LG Electronics (LG) i Microsoft sklopili su protokol o saradnji u cilju unapređenja i daljeg razvoja poslovanja u sferi autonomnih vozila i sistema za informisanje i zabavu kompanije LG. Uslovi partnerstva predviđaju da će LG ubrzati transformaciju svoje postojeće digitalne platforme za autoindustriju, koja se smatra ključnim pokretačem rasta kompanije, uz pomoć tehnologija Azure cloud i veštačke inteligencije (AI) kompanije Microsoft, kao i budućeg softvera za autonomnu vožnju kompanije LG.

LG će primeniti AI tehnologiju kompanije Microsoft na svojim naprednim sistemima asistencije vozaču (ADAS) i proizvodima kao što su kamera za praćenja statusa vozača (DSM) i višenamenska prednja kamera, i uključiti Virtual Assistant Solution Accelerator kompanije Microsoft u sisteme za informisanje i zabavu. Takođe, uz pomoć servisa Azure Data Box, podaci prikupljeni tokom vožnje mogu automatski da se učitaju da bi se formirala baza koja pomaže da softver za autonomnu vožnju postane još pametniji.

Povezana vest:  Logitech predstavio novu generaciju zvučnika

Pored toga, LG planira da izgradi prostor za inovativni digitalni razvoj i testiranje primene najmodernijih tehnologija. Računarstvo visokih performansi (HPC) i grafička procesorska jedinica (GPU) koje podržava Microsoft Azure drastično će skratiti vreme potrebno AI softveru kompanije LG za autonomnu vožnju za učenje i evoluiranje. Sistemima za autonomnu vožnju obično je potreban najmanje ceo dan da savladaju šeme ulica i saobraćaja u gradovima, što će se, uz pomoć tehnologije Azure, svesti na samo nekoliko minuta.

Azure može da pomogne softveru za autonomnu vožnju da nauči različite obrasce ponašanja vozača u vožnji, kao i da prepozna i razlikuje pešake i druge predmete. Integracija AI softvera za autonomnu vožnju podržanog tehnologijom Azure u ADAS, u velikoj meri poboljšaće i performanse DSM i višenamenske prednje kamere.

Povezana vest:  ICT Hub Venture investirao u još tri domaća tehnološka startapa, prijave za novi investicioni ciklus su otvorene do 14. maja

Pored sposobnosti da obučava AI softver za autonomnu vožnju, Azure takođe ima glasovni Virtual Assistant Solution Accelerator sa AI servisima. Uz pomoć tehnologije Azure, sistem kompanije LG za informisanje i zabavu u vozilu omogućiće vozačima da lako i brzo provere uslove za vožnju na putevima, potraže restorane u blizini, odaberu i puste omiljene pesme i još puno toga.

Očekujemo da će kombinacija napredne cloud infrastrukture kompanije Microsoft sa automobilskim komponentama kompanije LG koje beleže brz rast, ubrzati razvoj autoindustrije autonomne vožnje u celini”, rekao je Kim Đin-jong (Kim Jin-yong), predsednik Vehicle Component Solutions Company kompanije LG. „Uvereni smo da će kombinacija tehnologija kompanija Microsoft i LG dovesti do nove prekretnice u razvoju veštačke inteligencije koja se koristi u autonomnoj vožnji”.

Povezana vest:  Zabava može da počne sa novim Sony audio sistemima velike snage

Udruženi LG i Microsoft mogu da pomognu da se definiše budućnost prevoza”, rekao je Sandžaj Ravi (Sanjay Ravi), generalni direktor za automobilsku industriju u kompaniji Microsoft. „Zajedničkim snagama možemo da omogućimo proizvođačima automobila da ponude diferencirane doživljaje mobilnosti, kreiraju nove usluge i prilike za ostvarivanje prihoda, kao i da proizvode bezbednija, inteligentnija i održivija vozila”.

By | 2019-01-10T21:25:29+00:00 januar 10th, 2019|Kompjuteri i tehnika|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.