LG_E90_-_1

Kompanija LG predstavila novi E90 monitor, najtanji monitor na svetu

LG Electronics (LG), globalni lider u proizvodnji monitora, predstavio je danas srpskom tržištu pet novih uređaja. LG, koji prema internim podacima ima udeo na tržištu monitora u Srbiji od 28 odsto, ustanovio je novu kategoriju monitora sa LED pozadinskim osvetljenjem pod nazivom SUPER LED. Ovoj kategoriji između ostalih pripada i E90, najtanji monitor na svetu, E60 serija koja je već postala poznata na srpskom tržištu, dok će monitori iz serije E81, IPS1 i IPS6 biti dostupni korisnicima u Srbiji tokom ove godine.

Monitori su postali sastavni deo života, bilo da se koriste kao deo desktop računara ili dodatak laptop-u. Prosečan korisnik provodi sve više vremena ispred monitora obavljajući svoje poslovne aktivnosti ili relaksirajući se uz zabavne sadržaje. Kompanija LG je odlučila da svoje nove monitore, koje karakteriše vrhunski dizajn i funkcionalnost, prilagodi potrebama korisnika kako bi se oni na najbolji način uklopili u svakodnevni život korisnika. LG monitori su dizajnirani tako da pomognu korisnicima u obavljanju poslovnih aktivnosti, omoguće viši nivo uživanja u zabavnim sadržajima, ali i da budu atraktivan element moderno opremljenih kancelarija i kućnih ambijenata.

-Ponosni na pet novih monitora, uključujući LG E90, E60, E81, IPS1 i IPS6 i čvrsto verujemo da će oni doprineti daljem rastu našeg udela na tržištu monitora. Svaki model inkorporira najnovije tehničke inovacije i nadamo se da će svaki kupac moći da pronađe model koji najbolje odgovara njegovim potrebama – izjavio je Branislav Jordanov, marketing menadžer kompanije LG Srbija.

Povezana vest:  Samit bezbednosnih analitičara ponovo se održava onlajn ovog oktobra

SUPER LED kategorija

SUPER LED nije samo ime za LG monitore sa LED pozadinskim osvetljenjem, već ovu kategoriju monitora, uz sve prednosti LED i CCFL ekrana, izdvaja zaista besprekorni kvalitet slike, izvanredan dizajn i izuzetno živopisne boje. Proizvodi za oznakom SUPER LED pružaju superiorne performanse u svim kategorijama, uključujući super slim dizajn (E90 i E60 monitori), široki ugao gledanja (IPS6 i IPS1), vrhunski kvalitet slike (E81) i maksimalnu uštedu energije (E41).

E90 serija monitora

LG E90 je tanak kao super model, a zahvaljujući debljini od samo 7,2 mm  jedan je od najtanjih i najlakših monitora na svetu u ovom trenutku. Monitor ima LED osvetljenje, mega kontrast i osvežavanje slike svake 2 ms. Ovi uređaju prikazuju sliku koja je oštra i realistična, sa savršenom reprodukcijom boja, tako da omogućavaju prikazivanje Blu-ray filmova visoke definicije koje može zadovoljiti i najviše zahteve u oblasti kućne zabave. Konektori ovog ultra slim LG E90 monitora su skriveni u postolje monitora, što omogućava korišćenje EZ cabling tehnologije. Značajna prednost E90 monitora je i ekonomičnost, jer koriste 35 odsto manje električne energije u poređenju sa konvencionalnim LCD monitorima.

Povezana vest:  HONOR i Ginisova knjiga rekorda otkrivaju novu AI kameru

LG_E60E60 serija monitora – gde počinje elegancija…

Plavo signalno svetlo, transparentno  i prilagodljivo postolje, tanko kućište i precizan dizajn čine da ovaj monitor E60 serije i debljine 12,9 mm izgleda savršeno. LG E60 monitori čuvaju vaše oči ukoliko dugo radite ili igrate igrice, pružajući unapređen kvalitet slike u 16:9 formatu i FULL HD rezoluciji. Za unapređen kvalitet slike zaslužno je LED pozadinsko osvetljenje, osvežavanje slike svakih 5 ms, mega kontrast i različite opcije povezivanja. Osim što nude veliki izbor funkcija za zabavu, E60 monitore izdvaja i dug životni vek u poređenju sa monitorima sa konvencionalnim CCFL osvetljenjem.

E81 serija monitora – ništa osim HD rezolucije

Zahvaljujući ekskluzivnoj SUPER+ tehnologiji rezolucije, vreme je da se oprostimo od nedovoljno oštre i zamućene slike. LG E81 monitor sposoban je da unapredi kvalitet reprodukcije sadržaja niže rezolucije u skoro HD kvalitet, dok HD sadržaje prikazuje sa izuzetnom oštrinom i kvalitetom slike. Mega kontrast i vreme odziva od 2 ms omogućava prikazivanje još dubljih tonova tamnih boja i potpuno jasnih svetlih tonova. Zahvaljujući Super LED tehnologiji i konektorima koji vode do titanijumskog postolja, E81 je nasledio i sve karakteristike ove linije monitora: debljinu od samo 11,9 mm i izuzetno elegantan dizajn.

Povezana vest:  Ne samo uređaj, već i odraz vašeg modnog ukusa – Huawei Y serija

E81 biće dostupan na srpskom tržištu u prvoj polovini godine.

IPS1 i IPS 6 serija monitora

Najbolji kvalitet slike

Karakteristika koja se najčešće izdvaja kada su u pitanju monitori sa IPS panelima je manji zamor očiju pri radu. Osim toga, IPS1 i IPS6 monitori obezbeđuju stabilne boje i visoku uniformnost osvetljenja iz bilo kog ugla gledanja, što ih čini idealnim za profesionalne zadatke, ali i za gledanje filmova ili video igrica.

Posebno dizajniran za kancelarije, IPS1 serija ima ergonomski dizajn, podesivo postolje, koje se može rotirati, okretati i menjati nagib, a poseduje i ugrađene zvučnike što ga čini idealnim za korišćenje na poslu.

Sa samo 19,5 mm širine i jedinstvenim bojama postolja, modeli u seriji IPS1 kombinuju bogatstvo karakteristika sa vrhunskim dizajnom. Uređaj obezbeđuje stabilne boje, oštar kvalitet slike i visoku uniformnost osvetljenja što ga čini idealnim za gledanje filmova ili igranje video igrica.

LG IPS1 i IPS6 monitori biće dostupni na srpskom tržištu u prvoj polovini ove godine.