nikon-coolpix-a-04

Novi COOLPIX modeli obuhvataju najmanji fotoaparat na svetu sa senzorom DX formata

D-SLR performanse u kompaktnom telu su danas pristupačnije nego ikada pre. Kompanija Nikon je danas predstavila COOLPIX A, kompaktni fotoaparat koji ima ugrađen 16,2-megapikselni CMOS senzor (23,6 x 15,6 mm) DX formata kao i novi COOLPIX P330 koji podiže standarde u klasi naprednih kompaktnih fotoaparata. COOLPIX P330 je opremljen f/1,8 NIKKOR objektivom sa 5x optičkim zumom, CMOS senzorom od 12-megapixela sa pozadinskim osvetljenjem (1/1,7 in.). Novi COOLPIX P330 ima mogućnost snimanja Full HD filmova, beleženja podataka u RAW (NRW) formatu i Wi-Fi konekciju što ovaj model svrstava u red prvoklasnih kompaktnih fotoaparata.
Nicolas Gillet, menadžer odseka za proizvode široke potrošnje u Nikon Europe komentariše: „Sa impresivnim NIKKOR fiksnim širokougaonim objektivom 28 mm f/2,8 i širokim opsegom ISO osetljivosti, COOLPIX A ostavlja impresivan utisak, a idealan je za reportažno fotografisanje. Model P330 pruža besprekorno oštre fotografije pri različitim svetlosnim uslovima, a njegov 1/1,7-inčni CMOS senzor sa pozadinskim osvetljenjem, uz mogućnost potpuno manuelanog kontrolisanja, zadovoljiće svakog kreativnog fotografa. Oba nova modela su Wi-Fi kompatibilna, te se fotografije visokog kvaliteta mogu poslati na bilo koji pametni uređaj.

COOLPIX A — Profesionalni izbor kompaktnog fotoaparata

Idealan za entuzijaste, 16,2-megapikselni COOLPIX A najmanji je fotoaparat na svetu koji poseduje senzor DX formata i sa lakoćom fotografiše i u najzahtevnijim situacijama. U cilju postizanja visoke rezolucije, ovaj model koristi senzor koji ne poseduje optički niskopropusni filter. Rezultat je optički sistem koji maksimalno koristi potencijal visokokvalitetnih NIKKOR objektiva i senzora visoke rezolucije DX formata. U kombinaciji sa EXPEED 2 programom za obradu slike, koji je takođe upotrebljen kod DSLR modela, COOLPIX A garantuje vrhunske performanse i maksimalan kvalitet slike, istovremeno trošeći minimalno energije.
Kada fotografišete u uslovima slabog svetla ili su pred vama objekti koji se brzo kreću, visoka ISO (100-6400, proširiv do 25600) osetljivosti garantuje izuzetno detaljne fotografije sa minimalnim šumom. Šest različitih Active D-lighting podešavanja koje poseduje fotoaparat zadužena su za kontrolu kvaliteta svetla. Kompatibilni dodatni Speedlight Nikon blic i UR-E24 adapter koji se koristi za pričvršćivanje filtera (46 mm) i senila objektiva (HN-CP18) služe za postizanje dodatnih efekata prilikom fotografisanja.
Bez obzira na svetlosne uslove pri kojima fotografišete, napredna Nikonova tehnologija objektiva garantuje izvanrednu preciznost, oštru rezoluciju i visok kontrast. NIKKOR fiksni širokougaoni objektiv f/2,8 od 18,5 mm (ekvivalentno 28 mm) pruža izuzetnu definiciju u celom opsegu otvora blende, a optičke aberacije se smanjuju bez potrebe za digitalnom korekcijom.

Povezana vest:  Od rasta putem clouda do totalnog haosa: dva od tri mala i srednja preduzeća se muče sa previše komplikovanom IT infrastrukturom

Potpuna kreativna kontrola

COOLPIX A podržava i 14-bitnu kompresiju RAW (NEF) podataka slike, slično formatu koji se koristi kod DSLR fotoaparata. Fotografije se mogu obraditi već u samom fotoaparatu, na velikom LCD ekranu od 7,5 cm (3,0 in. 921.000 tačaka). Opcija „Picture Control“ vam omogućava da podesite kontrast i boje (Standard (Standardno), Neutral (Neutralno), Vivid (Izražajno), Monochrome (Monohromatski), Portrait (Portret), Landscape (Pejzaž) i Custom (Prilagođeno)) u skladu sa situacijom. Za one koji žele da se zabave fotografije mogu da poboljšaju koristeći široku paletu efekata kao što su: Selective Color (Selektivna boja), koji konvertuje slike u monohromatske i zatim dodaje obilje boja po vašem izboru.

nikon-coolpix-p330-01

P330 – Izuzetni izvođač

Dostojan bilo kog ozbiljnog fotografa koji traži kompaktan fotoaparat sa odličnim performansama, COOLPIX P330 ima NIKKOR objektiv sa optičkim zumom od 5x (24–120 mm) koji ima veliki otvor blende f/1,8 pri širokom uglu, HRI, dok Neutral Density filter (neutralne gustine) omogućava bolju kontrolu ekspozicije.
Visoko osetljivi, 12-megapikselni CMOS senzor od 1/1,7 in. sa pozadinskim osvetljenjem proizvodi vrhunske rezultate u svim teškim situacijama za fotografisanje, dok Nikonova druga generacija sistema za smanjenje vibracije smanjuje efekat podrhtavanja fotoaparata u realnom vremenu.
U potpunosti pokažite svoju kreativnu stranu u manuelnom režimu, a omiljenim postavkama trenutno pristupite preko dugmeta za funkcije. Da biste snimali filmove, snimanje Full HD (1080/60i) filmova je dostupno pritiskom na dugme, na 60, 50, 30 ili 25 fps, a takođe je moguće snimati i u RAW (NRW) formatu. Možete da koristite optički zum sa autofokusom tokom snimanja i da snimite usporene ili ubrzane filmove korišćenjem brzina do 120 fps.
Kreativne karakteristike kao što je makro režim vam omogućavaju da se fokusirate na subjekta zaista u krupnom planu da biste snimili najmanje detalje, dok Easy Panorama (Lak panoramski prikaz) od 360°/180° omogućava snimanje pogleda koji oduzimaju dah, jednostavno kao što je pomeranje fotoaparata vertikalno ili horizontalno da bi se zabeležio prizor.
Za putnike u pokretu, ugrađeni Global Positioning System (GPS) beleži tačnu lokaciju (geografsku širinu i dužinu) na kojoj je fotografija zabeležena u obliku „geo oznake. Da biste vašu avanturu podelili sa prijateljima i porodicom tu je Wi-Fi konekcija preko koje možete preneti fotografije i filmove na bilo koji pametni uređaj* preko opcionog Wi-Fi dongla (WU-1a).

Povezana vest:  Sony predstavlja novu liniju impresivnih Cyber-shot fotoaparata

Dodatne ključne karakteristike modela COOLPIX A

Wi-Fi kompatibilan: koristite Wi-Fi za prenos visokokvalitetnih slika i filmova na vaš pametni uređaj* preko opcionog Wi-Fi dongla (WU-1a).
Snimanje Full HD (1080p) filmova: na 30, 25 ili 24 fps sa stereo zvukom, preko ugrađenog stereo mikrofona.
Napredni GUI: koristi grafički korisnički interfejs (GUI) nasleđen od Nikonove palete DSLR fotoaparata.
Kontinualno snimanje sa 4 fps (do 26 slika): snimajte radnje u pokretu brzinom od 4 slike u sekundi.
Opciono spoljašnje optičko tražilo: za one koji više vole klasično tražilo, ovaj opcioni dodatak (DF-CP1) pruža alternativu za LCD ekran. „Stopica sa kontaktima“ se takođe može upotrebiti da se poveže moćniji spoljašnji Speedlight (Nikon blic).
Kompatibilan sa opcionim GPS (GPS-1): omogućava vam da zabeležite tačnu lokaciju (geografsku širinu i dužinu) slike u obliku „geo oznake“.
Kompatibilne SD kartice: povećajte kapacitet skladištenja pomoću SD kartica (podrška za SDHC, SDXC i UHS-I) za čuvanje vaših slika i filmova.

Povezana vest:  LG predstavlja novu L seriju smart telefona

Dodatne ključne karakteristike modela P330

Visoka ISO (100-6400) osetljivost na svetlost (manuelno proširivo do 12800 pomoću podešavanja Hi2): omogućava veće brzine zatvarača za slike sa puno detalja uz minimalan šum prilikom snimanja subjekata koji se brzo kreću ili prilikom fotografisanja u uslovima slabog osvetljenja.
Auto HDR režim: snima fotografije sa impresivnim tonalnim detaljima u svakoj situaciji kada snimate u HDR režimu. Fotoaparat kombinuje dva snimka napravljena pri različitim ekspozicijama tokom jednog okidanja kako bi napravio sliku širokog dinamičkog opsega i bogate gradacije boja.
Neprekidno fotografisanje velike brzine: fotografisanje do 10 snimaka u punoj rezoluciji pri 10 fps ili do 30 snimaka u punoj rezoluciji pri 1 fps.
Brz i precizan AF: kada želite da snimite složene subjekte, možete da fotografišete sistemom autofokusiranja u 99 tačaka da biste postigli izuzetno oštre rezultate.
AF sa praćenjem subjekta: snimite oštre snimke subjekata koji ne mogu ili neće da stoje mirno. AF sa praćenjem subjekta će omogućiti da fotoaparat ostane fokusiran na izabranom subjektu, čak i ukoliko se taj subjekat kreće.
Meni za retuširanje: poboljšajte fotografije sa paletom efekata za filtriranje. Obuhvata opcije kao što su Selective color (Selektivna boja), koja konvertuje vaše slike u monohromatske i onda dodaje boju u vaš izbor, dok Cross screen (Zvezdasti filter) dodaje zvezdasti efekat na svetle objekte.
20 režima scene: automatski optimizuju podešavanja fotoaparata za popularne stilove, efekte i lokacije za fotografisanje. Napravite odlične snimke jednostavnim izborom režima koji odgovara situaciji u kojoj snimate.
EXPEED C2: Nikonov brz i moćan sistem za obradu slike obezbeđuje brz rad, poboljšano snimanje filmova, performanse visoke osetljivosti i maksimalan kvalitet slike.