brikMiodrag Krivokapić najbolji na festivalu „Milivoje Živanović“

Prvak Narodnog pozorišta u Beogradu Miodrag Krivokapić dobitnik je Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na 19. Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“.
Krivokapić je nagrađen za ulogu Ostoje u predstavi “Naši sinovi“ Vojislava M. Jovanovića – Maramboa, u režiji Tatjane Mandić Rigonat i produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu.
Jednoglasnu odluku o ovogodišnjem laureatu doneo je festivalski žiri u kojem su bili dramska umetnica Đurđija Cvetić, reditelj Petar Zec i pozorišni producent Milovan Zdravković.
U obrazloženju je navedeno da je Krivokapić „svojim raskošnim darom u najboljoj tradiciji glumačke umetnosti nastavio tragom ove plemenite veštine koju je uspostavio bard srpskog glumišta Milivoje Živanović“.
Od 2. aprila u konkurenciji za nagradu učestvovali su glumci iz pet predstava iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca i Banja Luke, u selekciji Nebojše Bradića.
Večeras će u čast pobednika biti odigrana drama „Devetstopetnaesta“, koprodukcija Kruševačkog pozorišta i Narodnog pozorišta iz Niša.

Povezana vest:  Nagrada Nacionalnog komiteta IKOM-a Srbije